kastanjes hart

Herfst kastanjes

De herfst is weer begonnen. Vlakbij mijn kantoor staat een kastanjeboom en de vloer ligt bezaaid met kastanjes. Blijkbaar wonen er weinig kinderen in deze buurt want ik ging vroeger altijd op kastanjes jacht. Tegenover mijn ouderlijk huis is een klein parkje met een grote kastanjeboom. De grond lag altijd bezaaid en je moest er altijd snel bij zijn want de hele buurt kwam hierna toe om kastanjes te verzamelen.

Als kind maak je spinnen op poppetjes met kastanjes maar ook als volwassenen kan je leuke dingen maken met kastanjes.

1. Zet in het midden van een glazen platte schaal een kaars en vul de rest op met kastanjes. Je kan er voor kiezen om nog meer leuke herfstitems zoals bladeren of kaneelstokjes toe te voegen maar hou er wel rekening mee dat het niet in de brand kan vliegen.

2. Deze DIY is leuk voor een zondagmiddag. Maak met ijzerdraad en kastanjes een hart. Mooi lint er aan en jouw deur is klaar voor de herfst.

3. Als je toch aan tafel zit met ijzerdraad en een grote stapel kastanjes en je hebt geoefend met het maken van een hart dan zijn deze letters ook makkelijk te maken. Leuk om de woorden Love, Home of Fun te maken.

katsanje letter

4. En soms hoe je helemaal niet handig te zijn want een mooi schaal gevuld met kastanjes geeft al een mooi effect. Zeker als je er een paar tussen legt die nog in hun jasje zitten.

kastanjesschaal

5. Je kan ook een krans maken. Maak een basis met mos kan je alle kanten op:

kastanje krans
kastanje krans

Bron: Katjas-home

kastanje krans

Bron: Tuinadvies 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *