wesp

Heeft u last van een wespennest rondom uw woning?

Bent u lekker buiten aan het genieten van het mooie weer? Dan zit u er natuurlijk niet op te wachten dat er constant wespen rond uw hoofd zoemen. Helaas heeft vrijwel iedereen last van dit ongedierte in de zomer. In de meeste gevallen zijn er niet veel wespen aanwezig in de tuin. Is dit bij u wel het geval? Dan zit er ergens rondom uw woning mogelijk een wespennest. Dit is natuurlijk geen pretje. Heeft u inderdaad een nest ontdekt? Onderneem dan zo snel mogelijk actie. Doet u dit niet? Dan kunnen er binnen de kortste keren duizenden wespen rondom uw woning vliegen.

Een wespennest ontdekken
Wanneer er veel wespen rond uw woning vliegen, hoeft dit nog niet direct te betekenen dat e rook een wespennest zit. Nee, mogelijk ligt er wel wat zoetigheid in uw tuin. Om te kijken of er al dan niet een nest zit, kunt u de wespen volgen. Doe dit wel uiterst voorzichtig, want u wilt niet dat de beestjes agressief worden en gaan aanvallen. Volg de wespen rustig en kijk waar zij naartoe gaan. Gaan zij via een opening uw woning binnen? Dan zit hier mogelijk een nest. Het kan ook zo zijn dat het nest in de struiken of onder de grond zit. In dit laatste geval heeft u te maken met de graafwesp. Wespen die hun nest in of op bomen of houten planken bouwen, noemen we houtwespen.  

Hoe komt u van de wespen af?
Heeft u inderdaad een wespennest ontdekt? Dan weet u mogelijk niet wat u moet doen. Blijf in ieder geval met uw handen van het nest af. Maak het nest absoluut niet kapot. In dat geval worden de wespen agressief. Hierdoor kunnen zij u aan gaan vallen. Voordat u het nest kunt verwijderen, moet u de wespen bestrijden. Dit kan op verschillende manier. Bij een klein nest is dit bijvoorbeeld mogelijk met kokend water. Is het nest echter al groter dan een tennisbal? Gebruik deze methode dan absoluut niet. Bij grote nesten kunt u het beste vergif gebruiken. Strooi hier wat van voor de ingang van het nest. De wespen nemen dit mee het nest in, waardoor zij langzaam maar zeker zullen sterven.

Het nest bestrijden
Heeft u de wespen bestreden? Begin dan niet direct een paar uur later met het verwijderen van het nest. Het merendeel van de wespen is dan namelijk nog in leven. Het ongedierte reageert vervolgens agressief en kan u pijnlijk steken. Wacht daarom altijd minimaal een paar dagen voor u begint met het verwijderen van het nest. Heeft u zelf geen ervaring met het verwijderen van een wespennest? Doe dan een beroep op een professionele ongediertebestrijder. Hij weet namelijk als geen ander hoe hij een wespennest moet verwijderen. Wanneer u een hekel heeft aan wespen, kan kunt u het bestrijden van de wespen ook aan hem overlaten. Op deze manier weet u zeker dat u binnen de kortste keren verlost bent van het wespennest in of rond uw woning.

Bron: https://debestrijdingsbrigade.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *