hanglampen

HANGLAMPEN

Woon je landelijk, stoer of heb je juist een moderne inrichting? Voor elke woonstijl is er een ruime keus in hanglampen. Een goed lichtplan haalt het maximale uit je kamer. Het zorgt er voor dat de verlichting op een goede manier is verdeeld en dat je genoeg licht hebt op de plek waar je dat ook echt nodig hebt.

Een hanglamp is een ideale oplossing om boven de tafel te hangen. De eettafel heeft meestal een prominente plek in huis en daarom is het belangrijk om daar te zorgen voor de juiste verlichting. Omdat de lichtbron boven je hangt, wordt er optimaal gebruikt gemaakt van het licht. Wil je graag veel licht om goed te kunnen werken of de krant te lezen? Kies dan voor een model met een glazen- of een open kap. Zo wordt er geen licht gedempt. Ga je juist voor sfeer tijdens het diner of wil je in een gedimd licht met vrienden aan de eettafel zitten? Kies dan voor een afgesloten lamp met bijvoorbeeld melkglas, waardoor je een zacht en egaal licht krijgt.

Momenteel zijn de industriƫle lampen een echte trend. Grote lampen met een stoere uitstraling zorgen voor een mooie toevoeging in je interieur. Wil je liever een hanglamp die iets minder prominent aanwezig is? Kies dan een transparante lamp. Op Sweetlivingshop.nl vind je bijvoorbeeld alle soorten hanglampen.

Afhankelijk van het soort tafel waar de lamp boven komt te hangen, kies je het aantal lampen dat nodig is. Bij een langwerpige tafel is het mooi om te kiezen voor 2 of 3 lampen naast elkaar. Er zijn ook langwerpige lampen verkrijgbaar, zodat je met 1 lamp toch de ruimte op de juiste manier verlicht. Heb je een ronde tafel, dan is 1 grote lamp voldoende. Pak in dat geval gerust uit met een prachtige eyecatcher!

Een hanglamp hoeft natuurlijk niet alleen boven de tafel te hangen. Er zijn in huis tal andere mogelijkheden voor een mooie hanglamp. Een hanglamp kan ook heel mooi tot zijn recht komen boven een kookeiland, in de woonkamer in plaats van een tafellamp, in het toilet in plaats van een wandlamp. En wat dacht je van de slaapkamer! Denk goed na over de hoogte waarop de lamp wordt opgehangen. Boven de eettafel kan het natuurlijk snel gebeuren dat je je hoofd stoot en dat willen we natuurlijk niet.

Met het materiaal van de lamp kan je alle kanten uit. Er zijn prachtige hanglampen verkrijgbaar. Uitgevoerd met een lampenkap van hout, koper, staal, glas, textiel, kunststof, noem maar op. Elk materiaal en elke vorm geeft een hele andere sfeer aan je huis. Voor iedereen wat wils!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *