GRAYPANTS

Hoor je Graypants dan denk je meteen aan grijze broeken. Maar in dit geval doen de jongens van Graypants toch echt iets anders, namelijk design lampen maken. En niet zomaar lampen, maar lampen van karton. Gerecycled karton wel te verstaan! Mooi? Jazeker want zodra je de sfeerbeelden ziet ben je meteen verkocht!  

graypants

Graypants is in 2007 opgericht door Jon en Seth in Seattle. Ze kennen elkaar van de universiteit waar ze beiden de studie architectuur gevolgd hebben. Het grappige aan het verhaal achter het merk Graypants is dat ze allebei in dezelfde grijze broek liepen. Sindsdien is de vriendschap gegroeid, zijn ze samen een bedrijf gestart en ontwerpen ze de meest prachtige design verlichting van gerecycled karton. In 2012 zijn de twee vrienden hun horizon gaan verbreden door overzees te gaan met Graypants. Hun aandacht was gevestigd op hartje Amsterdam: de creatieve broedplaats van Europa!

‘Probleemoplossers, vrienden, collega’s en een voorliefde voor grijze broeken’

Van krabbel tot product

Het idee achter de kartonnen hanglampen is ontstaan vanuit de studie architectuur. Toen waren Jon en Seth namelijk al volop bezig met het maken van maquettes. Krabbel snel een logo met de naam Graypants en you’re good to go!

Vanuit dit oogpunt hebben Jon en Seth al veel pareltjes gemaakt. Van scraplights tot kerflights. Maar ook stoelen, ijsblokmakers en een complete architecturale garage aan het water behoren tot het portfolio van de twee succesvolle heren.

lampen karton

Scraplights natural & white

Een klassieker is toch echt de scraplight! En het mooie van Graypants is dat het bedrijf mee gaat in de trends van natuurtinten en natuurproducten! Want de gerecyclede hanglampen zijn volledig duurzaam. Een principe waar Graypants tot op de dag van vandaag naar streeft.

‘Responsible design, responsible materials, responsible production… and having fun’

Houd je bijvoorbeeld meer van warme tinten dan zijn de scraplight natural hanglampen echt een aanwinst. Maar ook voor liefhebbers van lichte tinten heeft Graypants een schitterende witte scraplight collectie! De Moon hanglamp is zo’n favoriet. Een prachtige grote ronde lamp met kenmerken van de maan. Maar ook de Drum hanglamp mag zeker een mooi plekje in huis veroveren!

lampen

Kartonnen hanglampen met een verhaal. Van idee tot ontwerp. Wist je bijvoorbeeld dat de kartonnen ringen met een laser uitgesneden worden? Om die prachtige Moon hanglamp te maken, worden de ringen met de hand in lagen op elkaar gelegd, brandwerend gemaakt en vervolgens gelijmd. Juist die speciale methode en vervaardiging van het karton, zorgen voor een schitterend lichtspel waar je niet op uitgekeken raakt.

Kijk, ervaar en geniet van je (toekomstige) Graypants!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *