Gietvloeren worden steeds goedkoper

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een gietvloer in huis te halen. En dat heeft een positief effect op de prijs van de vloeren. Naarmate er steeds meer aanbieders bijkomen en de concurrentie toeneemt, gaan bedrijven op prijs concurreren. Daarom wordt de gemiddelde prijs van een gietvloer steeds lager, een voordeel voor consumenten en bedrijven die een duurzame vloer in huis willen halen.

Bron: https://www.gietvloer-gietvloeren.nl & https://www.goedkope-gietvloeren.nl/ 

Hoeveel kost een gietvloer ongeveer?

Laten we voorop stellen, de prijzen kunnen flink uiteenlopen. Afhankelijk van de aanbieder, de materialen die er gebruikt worden en de ervaring die het bedrijf heeft. Voor een specialist betaal je net wat meer, net als bij andere klussen. Gemiddeld moet je rekening houden met een prijs van enkele tientallen euro’s per vierkante meter tot soms wel € 100 of meer. De prijs wordt altijd per M2 aangeduid, zodat het vergelijken wat makkelijker is. Houd er ook rekening mee dat je kan besparen op de prijs van de gietvloer als je meerdere ruimtes tegelijk laat voorzien van een kunststof gietvloer.

Waarom laten steeds meer mensen een vloer gieten?

De dalende prijs is niet de enige reden waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om een gietvloer in hun woning of bedrijfspand aan te brengen. De duurzaamheid van dit type vloer is het voornaamste voordeel. In tegenstelling tot andere soorten vloeren, gaat een gegoten vloer erg lang mee en vergt het onderhoud weinig tijd. Een kwalitatieve gietvloer kan wel tientallen jaren lang meegaan en met een beetje geluk kan je er een leven lang van genieten! Mocht hij wel een reparatie nodig hebben, dan is dit ook eenvoudig uit te voeren, door een nieuwe laag bovenop de bestaande gietvloer aan te brengen.

Een goedkope gietvloer aanschaffen, hoe doe je dat?

Laten we voorop stellen dat prijs niet het belangrijkste moet zijn. Een kwalitatieve vloer waar je lang van kan genieten is belangrijker. Toch ga je uiteraard op zoek naar de meest voordelige aanbieder in jouw regio. In vrijwel iedere provincie en grote plaats is tegenwoordig wel een bedrijf te vinden dat je kan helpen om een vloer te gieten. Vraag meerdere offertes op om de prijzen te vergelijken. En let niet alleen op prijs maar let ook op kwaliteit door te vragen naar de materialen, referenties en duurzaamheid van de vloer. Met andere woorden, hoe lang gaat de vloer mee?


About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *