Eettafel

Gezelligheid aan de eetkamertafel

Een van de veelzijdigste plaatsen van een woning is de eettafel. Deze plek wordt meerdere keren per dag voor verschillende doeleinden gebruikt. Als ik kijk naar ons gezin is het 3 x per dag de plek om met zijn allen te eten. Ontbijt is bij ons flexibel. De 2 oudsten gaan vaak al voor half acht de deur uit dus zij ontbijten eerst. Daarna gaan de 2 jongste ontbijten. Ikzelf ontbijt meestal tussen de ochtendspits door. Mijn man is altijd een late eter en ontbijt vaak pas tegen 11-en. In het weekeinde nuttigen we lunch en diner wel met zijn allen aan tafel. 

De eettafel als middelpunt van het huis

Naast een plek om te eten gebruiken wij onze tafel ook nog als huiswerkplek, kantoor maar ook als gezelligheids plek. Wij hebben aan 1 zijde een eetbank staan en we vinden het ook leuk om gezellig aan tafel te borrelen of spelletjes te spelen. 

De veelzijdigheid van je tafel vraagt ook om een stoel die aansluit bij de activiteit. En niet alleen bij de activiteiten aan tafel, maar een stoel die ook aansluit bij je gezinssituatie. Zo is het niet handig om stoffen stoelen te hebben als je kinderen nog klein zijn. Dan kan je beter kiezen voor kunststof of houten stoelen. Kijk maar eens bij een woonwinkel met eetkamerstoelen welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Zo kan je kiezen voor eetkamerstoelen met armleuningen, eetkamerstoelen zonder armleuningen, eetkamerstoelen op wieltjes en dan hebben we de verschillende stijlen nog niet meegenomen. Want eetkamerstoelen zijn er in alle stijlen: Industrieel, modern, klassiek. Voor elke interieur is er wel een geschikte stoel te vinden. 

Er zijn maar een aantal basis regels:

  1. De zithoogte moet tussen de 43 en 46 cm zitten.
  2. Kies je voor leuningen kijk dan goed of je stoel onder de tafel past
  3. Hoeveel stoelen passen er naast elkaar (je zal niet de 1e zijn die stoelen koopt en dan blijkt dat ze niet naast elkaar onder de tafel kunnen worden geplaatst)

Als je deze vuistregels in acht neemt en daarnaast nog rekening houdt met je budget, het materiaal, de stijl van je interieur en het onderstel van de stoel dan koop je gegarandeerd de juiste stoel en zit je goed voor de komende jaren. En vergeet niet, bij de woonwinkel kunt u altijd vragen om advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *