Gelukkig zijn in je huis? Volgens de wetenschap moet je dit doen!

Geluk, je moet erin geloven, durven en willen geloven. Geluk zit hem in de kleinste dingen, van een nieuw kledingstuk tot wegkruipen op de bank met een kop thee en chocolade. Maar, wist je dat jouw inrichting ook kan bijdragen aan een stukje geluk? Diverse studies tonen namelijk aan dat de volgende dingen zorgen voor een gelukkig gevoel.

Een geluksgevoel door de kleuren groen en geel

Het zijn misschien niet je lievelingskleuren, maar groen en geel zorgen echt voor een geluksgevoel. Je hoeft niet direct een felgeel vloerkleed of groen behang te nemen hoor. Ook met pastelgroen of zachtgeel ben je al een eind. Wat vind je bijvoorbeeld van de Slaapbank Unfurl?

slaapbank

Lekker ontspannen dankzij de geur van vanille

Vanille-ijs, vanilleroom en vanillecake, allemaal lekkernijen waar vrouwen echt gelukkig van kunnen worden. Maar het kan gezonder! De geur van vanille is namelijk al genoeg om je echt gelukkig te voelen. De stof in vanillebonen zorgt voor een opbeurend gevoel. Ren dus naar de winkel en haal van die gezellig kaarsen met een vanillegeur en geurstokjes.

Je bed opmaken zorgt voor geluk bij thuiskomst

Gooi jij ook wel eens je dekens over je bed en raak je deze pas weer aan als je gaat slapen? Niet doen! Van een opgemaakt bed worden we veel gelukkiger. Bovendien is het ook fijner en relaxter thuiskomen. En ach, die twee minuten kunnen er toch wel vanaf in de ochtend? Want, zeg nou zelf, van zo’n plaatje as het Bed Mela worden we toch allemaal gelukkig?

bed

Een opgeruimd hoofd dankzij een opgeruimd huis

Een huis vol met spullen en rommel is voor de meeste vrouwen echt not done! Een rommelig huis wordt namelijk snel geassocieerd met falen. Rommel zorgt voor stress en stress zorgt voor een ongelukkig gevoel. Ruim dus je spullen op en zorg dat je grote kasten hebt staan om alles netjes op te kunnen bergen.

kasten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *