Fruta Proibida – schitterende patronen in een uitbarsting van kleuren

De designsamenwerking tussen Photowall en de Zweedse vormgeefster Iwa Herdensjö heeft een aantal weelderige motieven opgeleverd waar de kleuren vanaf spatten. Voor de collectie heeft ze zich laten inspireren door de natuur en flirt ze met de sfeer van mediterrane streken en de jaren zeventig.

Verzamelde zaadjes uit een botanische tuin, een paradijselijk stukje volkstuin en een verboden banaan in een appelboom; het zijn enkele ingrediënten uit de behangcollectie Fruta Proibida. Met haar boeiende, persoonlijke en extravagante uitdrukkingsvormen weet Iwa Herdensjö, de vormgeefster achter de collectie, zich te onderscheiden van de rest. Fruta Proibida is haar eerste behangcollectie.

– Als je werkt met behang als format, werk je met patronen die zich over de hele ruimte uitstrekken. Ik vind dat een uitdaging. Het creëren van elementen die zo sterk de toon zetten en zo’n grote plaats innemen in de omgeving en het dagelijks leven van mensen is ontzettend interessant. Van huis uit ben ik namelijk textielvormgeefster en het was duidelijk iets heel anders om te werken met behang en met papier als materiaal in plaats van met stoffen en kleding, aldus Iwa Herdensjö.

Fruta Proibida is exclusief verkrijgbaar bij Photowall en bestaat uit vijf motieven die elk verkrijgbaar zijn in twee verschillende kleurcombinaties. Het behang wordt op maat afgedrukt voor 43 € per vierkante meter.

Photowall is momenteel de grootste van Scandinavië op het gebied van fotobehang, met een breed assortiment wanddecoratie op maat; fotobehang, designbehang en canvasschilderijen. Alle producten worden vervaardigd in de fabriek in Skarpnäck bij Stockholm en vervolgens over de hele wereld verzonden. Photowall heeft een passie voor design en kwaliteit en is altijd op zoek naar nieuwe en boeiende designsamenwerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *