Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground is een warme naturelle neutrale kleur die andere kleuren laat stralen en zorgt voor een stevige basis. Rondom Brave Ground zijn paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen.

Flexa kleurtrends, kleur van het jaar 2021

Naar aanleiding van het wereldwijde trendonderzoek ColourFutures™ van AkzoNobel is Brave Ground™ tot de Kleur van het Jaar 2021 uitgeroepen. De kleur geeft het interieur een stevige basis die ons helpt om verandering te omarmen. Het is een naturel neutrale bruintint die andere kleuren in huis laat schitteren. Brave Ground™ wordt in Nederland onder het verfmerk Flexa uitgebracht.

Het thema voor 2021 is ‘The courage to embrace change
Het overkoepelende thema voor 2021 is ‘The courage to embrace change’, de moed om verandering te omarmen. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab: “Als tijden veranderen en de wereld onzeker voelt, willen we de grond onder onze voeten voelen. We zoeken troost in de betrouwbaarheid van simpele dingen waar we mee omringd worden – de veerkracht van de natuur; de betrouwbaarheid van de aarde; het heiligdom van onze huizen. Dit jaar hebben we gekozen voor een naturel neutrale Kleur van het Jaar die ons een stevige basis geeft en die ons helpt om verandering te omarmen.”

De Kleur van het Jaar 2021 is Brave Ground™

Brave Ground™ is een volle evenwichtige kleur die ons opnieuw verbindt met de natuur en de eenvoudige zaken in het leven. Brave Ground™ is een veelzijdige tint die meebuigt qua toon afhankelijk van het moment van de dag, waar het is gebruikt en waarmee het is gecombineerd. Het is een warme naturelle neutrale kleur die andere kleuren laat stralen en zorgt voor een stevige basis. Het is een krachtige aardse kleur die zorgt voor veiligheid, groei en het tonen van mogelijkheden. Het creëert een omgeving die ons de moed geeft om verandering te omarmen. Het is een kleur die als basis gebruikt kan worden voor ontelbare kleurschema’s voor het interieur. Hierdoor kun je een omgeving creëren die bij elke persoonlijkheid past.

De overige kleuren van 2021
Rondom de Kleur van het Jaar 2021 zijn paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en die de verschillende trends reflecteren. De kleurpaletten bestaan uit verschillende kleurfamilies – bruinen, roden en rozen; gelen; natuurlijke blauwen en groenen. Deze vier kleurpaletten kunnen elk interieur een nieuw fris uiterlijk geven.

Hét Flexa Kleurentrends 2021-palet: Trust kleurpalet

Flexa kleurtrends 2021 Trust kleurpalet

Het kleurpalet van 2021 is gerelateerd aan de trend ‘The courage to connect’, de moed om in contact te komen. Heleen vertelt: “De trend die hierbij hoort is dat we één wereld zijn, één mens, dat we elkaar vertrouwen en samenwerken. Want samen kunnen we tot uitzonderlijke dingen komen.” De kleuren uit dit palet zorgen ervoor dat een ruimte je omarmt en stimuleert om samen te gaan werken en contacten aan te gaan. Het palet bestaat uit aardse tinten vanuit de hele wereld. Het zijn warme neutrale grijzen en bruinen. Deze kleuren complementeren elkaar en brengen een gevoel van eenheid en harmonie.

Expressive kleurpalet

Flexa kleurtrends 2021 expressive kleurpalet

De keuze voor de kleuren uit dit palet is ontstaan uit de trend om op te staan voor waar we in geloven en wat er in ons omgaat. Hierdoor hebben we de kracht om een positief verschil te maken. Dit palet bestaat uit roden en rozen tinten die opvallen, die in balans komen met zachte neutralen. Deze kleuren kunnen je huis pit geven en vitaliteit waardoor we onze individualiteit onderstrepen en het laat zien wie we nu werkelijk zijn.

Timeless kleurpalet

Flexa kleurtrends 2021 Timeless kleurpalet

De gelen en okers uit dit palet, samen met wat zachte neutralen, kunnen helpen om een achtergrond te creëren die het oude en het nieuwe omarmen, energiek zonder overweldigend te zijn. De kleuren brengen positiviteit en balans in een ruimte. Dit palet is gekoppeld aan de trend waarbij vaardigheden en waarden uit het verleden een tijdloze weerklank hebben en door daarop te bouwen kunnen we een solide toekomst creëren.

Earth kleurpalet

Flexa kleurtrends 2021 Earth kleurpalet

Het inzien dat we onze wereld minder moeten belasten is een eerste positieve stap. De volgende is dat we allemaal kleine veranderingen kunnen aanbrengen in de manier waarop we leven, om zo een betere wereld te creëren voor ons allemaal, en een positieve erfenis nalaten aan de volgende generatie. In dit palet weerklinken de tinten uit de zee, de lucht en de aarde. Deze in de natuur voorkomende kleuren zorgen voor een connectie met die natuur. Ze brengen buiten naar binnen. Het zijn authentieke kleuren die op een natuurlijke manier altijd samenwerken.

De Kleurentrends 2021 bij je thuis

Het wereldwijde kleurpalet ‘Trust’ wordt binnen de Nederlandse verfmarkt aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2021-palet. Dit palet bestaat uit tien zeer goed toepasbare interieurkleuren waaronder Brave Ground™. Wil je de kleur vooraf in de vorm van verf op je muur zien, dan zijn de tien kleuren vanaf 9 september 2020 als Flexa Kleurtester verkrijgbaar via de Flexa website en in de verfwinkel. Alle kleuren uit de vier ColourFutures™-paletten zijn beschikbaar als Flexa Kleurtester (online) en in Flexa Lakken en Muurverven te mengen op de Flexa Mengmachine.

Het onderzoek

De internationale design- en kleurvisionairs van het Global Aesthetic Center, ook bekend als het Flexa ColorLab, analyseren de maatschappelijke trends, het consumentengedrag en de designtrends over de hele wereld en vertalen deze naar kleurpaletten voor het interieur en ontwerpen die aansluiten bij de wensen van de consument. Dit doen zij al meer dan 25 jaar. Hierbij werken ze samen met 14 (design) experts uit alle werelddelen en verschillende branches. Sinds 2003 draagt dit wereldwijde kleuronderzoek de naam ColourFutures™ en voorspelt het de kleuren voor het komende jaar.

Adviesprijzen
Flexa Creations Muurverf (krijt, extra mat en zijdemat): v.a. adviesprijs € 24,99 (1 liter)
Flexa Creations Lak (hoog-, zijdeglans en mat): v.a. adviesprijs € 42,49 (1 liter)
Flexa Creations Kleurtester: € 1,99 (online via Flexa.nl)
Flexa Visualizer App: gratis te downloaden in store

#Flexa #Kleurentrends2021 #Kleurvanhetjaar2021 #BraveGround #CF21

Over Flexa
Flexa maakt onderdeel uit van AkzoNobel. Flexa staat voor kleur en innovatieve producten. Wij vinden het belangrijk consumenten te helpen bij de kleur- en productkeuze. Initiatieven als kleuradvies, een breed scala aan kleurmateriaal en de Flexa Kleurtester zijn hier het bewijs van. Verder onderstreept Flexa het belang en de kracht van kleur en hoe gemakkelijk en snel kleur is aan te brengen met verf. In campagnes onder de vlag van Let’s Colour brengen wij kleur in de Nederlandse samenleving. Volg Flexa op Facebook.com/FlexaNL, Instagram.com/FlexaNL, Pinterest.com/FlexaNL of YouTube.com/FlexaNL

Over AkzoNobel
AkzoNobel heeft passie voor verf. Wij zijn experts in het ambacht van het creëren van verven en lakken, waarbij wij sinds 1792 de standaard zetten voor kleur en bescherming. Ons merkenportfolio van topklasse – waaronder Flexa, International, Sikkens en Interpon – wordt wereldwijd door klanten vertrouwd. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en wij zijn actief in meer dan 150 landen. Wij hebben zo’n 30.000 getalenteerde mensen in dienst met een passie voor het leveren van hoogwaardige producten en diensten die onze klanten van ons mogen verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *