extra woongenot

Extra woongenot

Vele van ons dromen van net een beetje meer woonoppervlakte. Verhuizen is geen optie maar we dromen er wel van om net die paar extra meters te hebben. Bijvoorbeeld omdat er gezinsuitbreiding is geweest of, omdat je nu eindelijk je dromen gaat najagen. Denk daarbij aan werken aan huis, een eigen kantoor zou dan fijn zijn. Of een hobby die ruimte vraagt. Wie wil er nu niet een aparte kamer voor zijn schildersezels of knutselspullen. De huidige woning kan hierdoor net iets te klein is. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om extra ruimte aan je woning toe te voegen. 

Aanbouw achter de woning

Als je de mogelijkheid hebt om aan de achterzijde van je woning te bouwen is dit de mogelijkheid om een flink aantal meters aan je woning toe te voegen. Je kan kiezen voor een stenen aanbouw en door het toevoegen van een glazen schuifwand zorgen voor extra licht. Wil je echter naast een zee aan extra ruimte ook een zee aan licht toelaten in je kamer, ga dan voor de tuinkamer. Dit is een aanbouw waarbij alle wanden en het plafond van glas zijn.

Bij een dichte stenen aanbouw verlies je vaak ook in de woning veel licht, met een tuinkamer voorkom je dit probleem. De tuinkamer biedt je juist de mogelijkheid om in elk jaargetijde te genieten van je tuin. De tuinkamer is namelijk niet alleen een verlengde van je huis, het brengt je tuin ook dichterbij. Je kan heerlijk overdekt en warm zitten terwijl je geniet van je tuin. Ook in de winter, als het gesneeuwd heeft, kan je op deze manier van je tuin genieten. Daarbij is een tuinkamer goedkoper en flexibeler dan een stenen aanbouw. 

Deze extra meters achter je woning kan je goed gebruiken als aparte eetkamer, kantoor, hobbykamer of extra woonkamer. 

Dakkapel

Heb je geen mogelijkheid om achter je woning uit te breiden omdat dat ten koste gaat van de tuin, dan moet je de “hoogte” in. Als je op zolder nog geen dakkapellen hebt dan kan je door één of misschien zelfs wel twee dakkapellen al meters toevoegen aan je woning. Als we uitgaan van de standaard gezinswoning dan heb je al snel 8m2 aan extra woongenot. Dit is de ideale plek voor die extra slaapkamer of kantoor aan huis. 

Je ziet het, verhuizen is niet nodig. De dozen hoeven niet ingepakt te worden want door het toevoegen van een tuinkamer/aanbouw of dakkapel kan je prima extra meters toevoegen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *