thuiswerken bureau

Efficiënt thuiswerken dankzij een comfortabel bureau

Wie vaak van thuis uit werkt, weet dat een comfortabel bureau en een geschikte computerkast een absolute must zijn. De inrichting van de werkplek draagt namelijk bij tot een efficiënte en vruchtbare werkdag.
Daarom is het van groot belang goed na te denken en alle opties te overwegen voor men van start gaat met de aankoop van meubels en accessoires om de werkplek thuis in te richten.

Wat zijn de kenmerken van een comfortabel bureau?

Eerst en vooral dient een bureau voldoende groot te zijn om zowel plaats te bieden aan een computer of laptop, een extra scherm, printer en enkele papieren dossiers en/of een vast telefoontoestel. Een ruim bureau zorgt ervoor dat alles zijn eigen plek heeft en er toch voldoende ruimte over blijft om een gevoel van sereniteit en rust te creëren. Wie tijdens het werk gedurig zaken aanstoot, verliest al snel de focus en dat moet natuurlijk vermeden worden. Een ander voordeel van een groot bureau is dat het de mogelijkheid geeft tot personalisatie. Een klein plantje of een kadertje met een foto geven een warm gevoel zonder de werkzaamheden in de weg te staan. En wie zich goed en comfortabel voelt, verricht beter en sneller werk.

Behalve de grootte is ook de hoogte van het bureau een belangrijke factor om comfort te verkrijgen. Een bureau dient tot halverwege de romp te komen wanneer men er op een standaard bureaustoel voor zit. Dit zorgt voor een optimale zithouding wat op zijn beurt rug- en schouderproblemen kan voorkomen. Idealiter wordt er gekozen voor een bureaustoel die aanpasbaar is in hoogte zodat men zich altijd perfect kan positioneren ten opzichte van het bureau.

Welke stijl past er in de werkkamer

Behalve de functionele aspecten van het bureau speelt ook het uiterlijk een rol. Hoewel de werkplek in de eerste plaats uitsluitend bedoeld is om te werken, is het altijd een plus wanneer ze ook aangenaam is om in te vertoeven en mooi oogt. Er kan gekozen worden voor een klassieke look en donkere, houten meubelen of voor een moderne uitstraling met een glazen, metalen of strak wit of zwart bureau. Dossier- en computerkasten in eenzelfde stijl zorgen voor een mooi geheel. Wie niet snel afgeleid is, kan er bijpassende decoratie aan toevoegen zoals planten, kaders, een extra tafeltje en eventueel een paar leuke zeteltjes. Ook wanneer het de bedoeling is thuis klanten te ontvangen is het essentieel om goed na te denken over de uitstraling die men wilt bekomen.

Het bureau als basis van de werkplek

Zowel op kantoor als thuis zal het bureau het meest opvallende en aanwezige element zijn. Het wordt dan ook als eerste gekozen zodat het de basis vormt. Daarna worden de andere meubelen zorgvuldig uitgekozen om de werkplek helemaal naar wens te maken. Vooraf de ruimte uittekenen zodat er geen twijfels zijn of alle meubels erin passen is zeker geen overbodige luxe en snel gedaan. Een groot, comfortabel bureau dat er bovendien mooi uitziet, geeft alvast zin om aan het werk te gaan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *