vloerkleed

Een vloerkleed voor elk interieur

Er zijn een aantal basis items in het interieur. Als een interieurstyliste een ontwerp voor je maakt zet ze als eerste de grote meubels in het plaatje. Ze kiest een plaats voor je bank, je kasten en je tafel. Als deze een plekje hebben gekregen gaat ze verder met de details. Een van de details die eigenlijk iedereen zou moeten toevoegen in haar interieur is een vloerkleed.

Voordelen van een vloerkleed:

  • Een vloerkleed verbindt:Een vloerkleed verbindt namelijk alle elementen met elkaar. Zeker als je meerdere kleuren gebruikt en deze terug laat komen in het kleed.
  • Bakert af:Met een vloerkleed bij je zithoek of eettafel geef je die plek een bestemming. Je creëert eilanden in je interieur met een kleed. Je doorbreekt de grote lijnen.
  • WarmteDoor een kleed op je parket, laminaat of gietvloer te leggen voeg je warmte toe aan de ruimte. En denk hierbij niet alleen aan je woonkamer. Ook in je slaapkamer is het heerlijk als je vanuit je bed op een warme zacht vloer stapt.
  • GeluidStoffen zoals gordijnen en vloerkleden dempen het geluid. En ze dempen niet alleen het geluid ze houden ook warmte vast.

Zoals je ziet zijn er genoeg prachtige redenen om een vloerkleed neer te leggen maar het voornaamste is natuurlijk de extra sfeer die je toevoegt.

In mijn nieuwe huis had ik alles op zijn plek staan maar ik miste sfeer. Ik heb een mooie laminaat vloer maar het was wel een vloer die vroeg om iets extraas. Voor mijn verjaardag heb ik van mijn kinderen een vloerkleed gekregen. Mede ook omdat ze het zelf heel erg fijn vinden om op de grond te zitten. En met een kleed zit het toch net iets lekkerder. En niet alleen mijn kinderen zijn erg blij met het kleed ook de hond en kat liggen er graag op.

Ik heb gekozen voor een rond kleed. Ik heb heel veel rechte vormen. Door een rond kleed toe te voegen wordt de ruimte speelser.

Wil je ook een kleed toevoegen in je interieur ga dan niet voor standaard. Kijk goed naar de ruimte maar durf ook out of the box te denken. Ga voor een mooie contrasterende kleur of juist voor een niet formaat welke “past”bij de rest van je meubelen.

Op vloerkledenwinkel.nl kan je heel veel kleden en inspiratie vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *