Een traprenovatie, hoe makkelijk is dat?

De trap naar een andere etage is nu eenmaal een praktisch onderdeel in onze woning. De kans is klein dat je hier heel veel aandacht aan besteedt, want je loopt hier dagelijks een paar keer overheen zonder erover na te denken. Toch kan de trap ook een doorn in het oog zijn, zeker als je de ruimtes eromheen wel goed onderhoudt of renoveert. Zo kan een nieuwe vloer ineens de focus leggen op de verouderde trap, welke opeens niet zo mooi meer is. En wanneer je het eenmaal gezien hebt, kun je het niet gemakkelijk meer loslaten. We geven je graag wat tips voor een traprenovatie.

Hele trap vernieuwen?

Je hoeft echt niet de gehele trap te vernieuwen wanneer je een traprenovatie wilt uitvoeren. Vaak is de trap zelf nog prima en voldoet deze aan alle praktische benodigdheden. Je kunt ervoor kiezen om de trap volledig te strippen van bijvoorbeeld de vloerbedekking, zodat je de essentie overhoudt. Vervolgens kun je bij verschillende bouwmarkten overzet traptreden halen, welke je met gemak over je oude traptreden kunt plaatsen. Hierdoor hoef je dus vrij weinig te slopen en heb je voor een schappelijke prijs een trap die eruitziet als nieuw!

De directe omgeving

Naast een nieuw uiterlijk van de trap kan het geen kwaad om de omgeving ook eens te inspecteren. Wanneer was de laatste keer dat je de muren eromheen een likje verf hebt gegeven? En hoe ziet de trapleuning eruit? Misschien kan deze ook wel een schuurbeurt en een frisse laag verf gebruiken. Let hierbij wel op dat je een speciale verf koopt die vuilafstotend is. Je raakt dit oppervlak toch regelmatig aan en dus wordt het snel vies. We raden de Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin aan, welke huidvetresistent is. Dat scheelt je ook nog eens een hoop schoonmaken in de toekomst.

De aankleding

Als jouw trapgat nog aardig leeg is, mag deze best wat gezellige aankleding krijgen. Je hoeft deze natuurlijk niet helemaal vol te hangen met foto’s, posters of andere decoraties, maar wat extra aandacht misstaat niet. Zorg dat je een mooi en elegant geheel creëert in het trapgat. Dit kun je bijvoorbeeld doen door fotolijsten te kiezen welke dezelfde kleur hebben als de trap. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om nieuwe verlichting te plaatsen, zodat jouw nieuwe trap echt in de spotlight wordt gezet. Hierdoor krijgt de gang ook direct een andere uitstraling. Zo simpel kan het dus zijn om je trap te renoveren!

Foto door: Alexander Zvir op Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *