Een landelijke sfeer in uw woning creëren?

Het is belangrijk om in uw woning een sfeer te creëren die goed bij u past. Dit kan een moderne sfeer zijn, een klassieke sfeer of wellicht een landelijke sfeer. Uiteindelijk draait het erom waar u zich het meest in thuis voelt. Uw woning moet immers dé plek zijn waar u zich optimaal gelukkig voelt met de sfeer die om u heen hangt. Een landelijke sfeer heeft voor velen de voorkeur. In een landelijk interieur wordt veel gebruik gemaakt van rustige en vrij neutrale kleuren. Wanneer u houdt van de landelijke stijl, dan kunt u uw hele woning natuurlijk omtoveren in een landelijk woonparadijs.

Vloeren en wanden in landelijke stijl

Wanneer u een ruimte in uw woning landelijk wilt inrichten, dan is het belangrijk om eerst te zorgen voor een passende basis. Uw vloeren en wanden zijn de basis. Dit is wat blijft wanneer u de ruimte leeghaalt. Eigenlijk moet het dus zo zijn dat de ruimte al landelijk aandoet zonder dat er meubels en accessoires in staan. Als deze basis goed is, dan kunt u van hieruit verder werken. U past uw hele landelijke inrichting aan op deze basis, zodat u makkelijk een mooi en harmonieus geheel creëert.

Ook uw binnendeuren aanpassen

Wat vaak vergeten wordt is dat ook binnendeuren een rol spelen in de sfeer. Binnendeuren zijn toch wel ‘aanwezig’ in de woning, en een moderne deur in een landelijke ruimte kan erg afleiden en de sfeer die u wilt bereiken verstoren. Gelukkig kunt u de moderne binnendeuren heel eenvoudig vervangen
binnendeuren in landelijke stijl die goed passen bij de basis en uw inrichting. Als u nieuwe binnendeuren in landelijke stijl wilt, dan heeft u hier een ruime keuze in. Hierdoor is het eenvoudig om de deuren in kleur en uitstraling aan te passen op de wanden, uw vloeren, uw meubilair en zelfs uw accessoires. De mogelijkheden zijn zeer divers.

1. binnendeur 2. binnendeur

Landelijk meubilair uitkiezen

Ook landelijk meubilair is alles behalve standaard. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor meubilair in neutrale kleuren die rust en kalmte uitstralen, maar u kunt ook gaan voor meubilair dat gemaakt is uit natuurproducten. Hierbij valt te denken aan salontafels met een voet die vervaardigd is uit een boomstam, of stoelen met armleuningen die van takken zijn gemaakt. Meubilair van wilgentakken of van riet doen het ook zeker heel goed in het landelijke interieur. Er zijn enorm veel meubelstijlen te vinden die goed passen binnen de landelijke sfeer.

Aankleden met accessoires

Werkelijk alles in een ruimte kan in landelijke stijl worden uitgevoerd, van grote zaken zoals het meubilair tot de kleinste accessoires. Een ruimte is pas helemaal af wanneer deze wordt aangekleed met landelijke accessoires. Er zijn tal van accessoires te vinden in de landelijke stijl, maar de accessoires zijn met de nodige creativiteit en natuurproducten natuurlijk ook heel goed zelf te maken. Denk bijvoorbeeld aan houten schalen met kastanjes en dennenappels, of kransen uit eikenbladeren. Werkelijk alles is mogelijk om de landelijke sfeer in uw woning zo compleet te maken dat u er zich goed in thuis voelt.

Met vriendelijke groeten,
Jan Dijkstra

e. [email protected] | w. https://www.muurstickerstunter.nl

Volg ons ook op Facebook, Pinterest, Twitter en Google Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *