kerst tafel

Een kerst aan tafel

De kerstdagen zijn voor veel mensen de gezelligste tijd van het jaar. Niet alleen wordt er veel tijd en energie gestoken in het optuigen van de boom, maar ook wordt er vaak uren in de keuken gestaan om iets lekkers op tafel te krijgen. Waarom zou je dan niet ook net wat meer aandacht besteden aan het aankleden van de tafel?  Het mag best iets verder gaan dan alleen een mooi rood kleedje toch?! Je besteed toch aardig wat tijd aan tafel tijdens deze dagen.

Persoonlijk hou ik erg veel van wit en rust aan tafel, maar het moet wel sfeervol en gezellig zijn. Het is tenslotte kerst. Ik heb dan ook een paar mooie beelden gevonden waaruit ik inspiratie haal.

Ik gebruik vaak een witte ondergrond om alle andere mooie spullen mooi tot zijn recht te laten komen. Het groen van de kersttakken springt er dan juist mooi uit, misschien met nog een mooie tak met rode bessen erbij voor wat extra kleur. Verder doen kaarsjes het natuurlijk altijd heel erg goed. Waar ik normaal mooie kroonkaarsen of druipkaarsen neerzet ga ik bij de kersttafel toch voor praktisch. Theelichtjes zijn dan toch de beste optie om te voorkomen dat mouwen of haren in brand komen te staan. En je kunt er heel gemakkelijk extra kleur mee aan tafel brengen door het mooie warme licht dat door het glas schijnt.

Extra leuk vind ik het om op een originele manier de naamkaartjes op tafel te leggen. De groep is nooit zo groot dat het nodig is, maar ik vind het altijd heel sjiek staan.

Alvast heel veel plezier met het dekken van de tafel!

Tot de volgende keer,

Liefs Sharon

[ge]woon studio

www.gewoonstudio.nl

kerst tafel

Caisa K.

kerst tafel

Sweetcarolinablues

kerst tafel

Style-files

kerst tafel

Beautifultreasuresblog

kerst tafel

Issuu

kerst tafel

Grey & Scout

kerst tafel

Flickr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *