Een groen interieur begint bij..

Deze maand wil ik laten zien wat de kleur groen kan doen in je interieur. En dat je met de juiste keuzes een balans kunt vinden met deze kleur en het niet per se zo heftig hoeft te zijn als je misschien denkt.

Bij een groen interieur denken we niet alleen aan de kleur groen op zich maar ook het brengen van planten in je huis. Een groen interieur kan ook betekenen dat je energie vriendelijk met je woning en interieur omgaat en kiest voor producten die ‘eco friendly’ zijn.

In deze blog wil ik me vooral concentreren op de kleur groen.

De kleur groen refereert naar de natuur want als je buiten bent en om je heen kijkt is bijna alles wat je ziet … juist! Is het daarom dat groen zo’n aangename kleur is en makkelijk te combineren met andere kleuren, want in de natuur wat is de basis kleur, je ziet bloemen en wat zie daarbij? Groen! Het is niet voor niks dat we zeggen we doen er wat ‘groen’ bij als we een boeket samenstellen. Maar ook als we het hebben over ‘groene’ energie. We refereren het woord groen dus aan de natuur en dat is niet voor niks want de natuur daar vinden we rust, en geborgenheid en voelen we ons herboren als de lente komt.

Ook brengt groen: vernieuwing, orde, rust, veiligheid, betrouwbaarheid, balans, harmonie, vrijheid, voorjaar en werkt het vitaliserend en ontspannend.

Haal de natuur daarom naar binnen en zie waar een groen interieur mee begint.

groene bank

blog.jelanieshop.com

Een boeket in je huiskamer! Deze bank in het groen met op de vloer het bloementapijt geeft een frisse en vrolijke uitstraling. Door de witte muur wordt hier de rust behouden en is zeker niet saai. Doordat je groen met allerlei kleuren kunt combineren is dit een unieke kleur om in je interieur te verwerken. De gekleurde kussens en prints die op de bank liggen zorgen voor een onderbreking in al het groen en geven balans.

groene gordijnen

splendidass.blogspot.com

Steigerhout tafel geverfd

frydogdesign.blogspot.com

Er zijn verschillende manieren om groen in je huis te halen. Het is de kunst om de juiste balans te vinden in combinatie met andere kleuren en texturen in je huis. Door groen te combineren met een wat rustigere basis kleur bewaar je deze balans en dit versterkt de aanblik van het groen.

Groen is een opvallende en heftige kleur zorg er daarom voor dat je geen overdadigheid aan groen in je interieur brengt maar dat een element er uit springt met groen.

Aan groene gordijnen zou je misschien niet zo snel denken maar zie hoe het effect is op de foto als je de rest van je kleurenpallet bij grijs en wit houd.

Durf ook eens je eethoek eruit te laten springen, door de eettafel en stoelen geheel groen te verven, over groen eten gesproken!

Er zijn verschillende groentinten je hebt, grasgroen, mosgroen, donkergroen, lichtgroen, mintgroen, en verschillende groenen die gemengd zijn met andere kleuren. Waardoor je bijvoorbeeld grijsgroen krijgt etc.

In deze blog laat ik alleen de verzadigde groenen zien omdat deze het beste refereren naar de natuur. Zo ook mosgroen, deze groen geeft een chique uitstraling aan je interieur. Een oud bankje of stoel zoals op de foto laten bekleden met velours mosgroene stof en het lijkt net alsof je echt in het mos neer ploft. Ook zijn deze gecapitonneerde bankjes een echte eyecatcher in je interieur. Welke heeft jou voorkeur? De design variant of ga jij toch meer voor het antieke bankje?

bankstel groen

myunfinishedhome.com

groen bankje

desiretoinspire.net

Verf denkbeeldige ‘tegels’ van mosgroen in combinatie met wit voor bijvoorbeeld in je hal dat is nog eens een entree! Jij en je gast wordt er bij binnenkomst meteen vrolijk van. De combinatie van het hout met de mosgroene kleur en rieten manden maken dit een landelijk interieur.

groene hal

imgfave.com

Nog zo’n verzadigde groene kleur is donkergroen, deze groen doet mij het meeste denken aan het bos, de groene kleur van dennen bomen die in de zomer en winter hetzelfde blijven alleen de kleur van het licht doet deze kleur anders voorkomen. De kleur die het beste te combineren is met donkergroen is bruin hetzelfde als de aarde in het bos. Het is eigenlijk zo simpel dat samenstellen van je kleuren pallet. Vaak zijn veel kleurencombinaties dan ook afgeleid uit de natuur.

Slapen in het groen doe je in dit bed van Grand Luxe.

Haal het bos letterlijk in je interieur door een foto aan de muur, dit geeft hier in combinatie met de groene salontafel een echte inspiratie boost!

groen bed

grandluxe.eu

groene tafel

flickr.com

8a

designfieldnotes.com

Het echte bohemian gevoel krijg je bij het Tavern restaurant in Los Angeles. Hier dineer je tussen het groen en door de natuurlijke lichtinval in combinatie met bomen die midden in het restaurant staan krijg je het gevoel buiten te zijn. Dit gevoel wordt nog eens versterkt door de grijzen bakstenen wand op de achtergrond.

Wanneer je echt helemaal ‘in to the greens’ bent ga dan ‘all the way’ en verf dat groen gewoon op je muur! Mijn advies is wel wanneer je dit van plan bent, houd het bij 1 a 2 (kleine) muur(en) en doe dit alleen als er voldoende licht in je ruimte naar binnen schijnt. Anders oogt door zo’n heftige kleur in de ruimte je ruimte al snel te klein of te donker. Ook zou ik dit niet aanraden bij kleine ruimtes.

De groene muur wordt zoals hier onderbroken door de schilderijen en accessoires. Dit geeft een rustigere aanblik en in combinatie met het kleuren pallet op de schilderijen wordt de groene kleur hiermee verzacht.

Wil je ook een groen plafond zoals op deze foto? Besef dan wel dat dit hiermee de hoogte inkort, maar het is wel weer eens wat anders.

Erg creatief? En durf je? Dan maak je je eigen kunst op de muur met waterverf.

groene muur

ilovemyrug.com

groen plafond

designlovefest.com

groene muur

http://anewall.com/

Wel fan van groen maar wil je het toch liever wat ingetogener en minder definitief breng deze kleur dan terug in de accessoires. Een groot voordeel is dat je deze regelmatig kunt vervangen wanneer je dat groen beu raakt. Door de combinatie met je grijzen meubels bijvoorbeeld komen je groene accessoires extra sterk naar voren en geeft je interieur echt een design look.

grijs interieur

tutudivine.com

Het toevoegen van accessoires in je interieur hoeft echt niet duur te zijn, je moet er wel een paar wijntjes voor drinken. Wat alleen maar dubbel genieten is, eerst van de wijn en daarna van de mooie eye-catcher voor boven de tafel die je ervan kunt maken. En je bent dan ook nog eens ‘groen’ bezig met het hergebruiken. 3 vliegen in een klap dus! Op en top gezelligheid verzekerd.

2a

Bloglovin

Groen in meubels, soms zijn dit echt ware kunstobjecten. Zoals bijvoorbeeld de poldersofa van Hella Jongerius die is geïnspireerd op het Nederlandse polderlandschap met de verschillende groene vlakken refereert de bank hiernaar. Met deze unieke kleurencombinatie van de zachtroze muur en het kunstwerk, komt de poldersofa extra goed tot zijn recht. Dit maakt het interieur een kunstwerk op zich. En dit groene object, wat is het? Een balie? Een side-table? Een kunstobject? Het is in ieder geval een ware eyecatcher in de ruimte.

groene kast

brendanwong.com

bank groen

http://www.sfgirlbybay.com/

Mocht je niet zo van design en kunst houden dan kun je ook prima ontspannen in deze landelijke badkamer. Want heb je wel eens in een groen bad gelegen?

groen bad

poetichome.com

Ga je liever voor het echte natuurlijke groen dan zijn planten een uitkomst. Een groene muur helemaal bedekt met levend groen. De planten lijken zo uit je muur te groeien met een planten wand. Wat minder bewerkelijk maar net zo bijzonder, met een hele hoop planten in je huiskamer geniet je van je eigen botanic garden. Laat zo een klimplant over een lampenkap heen groeien en krijg je eigen natuurlijke lamp. Ik weet zeker dat er niemand is die zo’n zelfde heeft.

groene wand

aprilandmaystudio

groen aan de wand

thedesignfiles.net

interieur groen

domainehome.com

Er zijn verschillende product ontwerpers die inspringen op het in brengen van groen in je interieur. Daarbij is het brengen van groen niet de enige functie van deze producten, maar zo zie je een kamerscherm en plantenwand in een, of een bloempot waar verlichting uit schijnt.

Ik heb het over deze Bucket light van Roderick vos.
Deze lamp is ontworpen met het idee om meer groen in de ruimte te brengen want planten zorgen voor meer zuurstof en verversing van de lucht.
Een mooie bijkomstigheid is dan ook dat er uit de onderkant van de planten pot verlichting komt.

groen aan het plafon

urdesign.it

39df451c27b284d3569016b16ccc02a9

http://eyespired.nl/

De ‘Rolling Planters’ van Nitzan Cohen is een tuin op wielen voor je interieur een ware mee neem tuin! Ze creëren een beetje wanorde in je interieur wat ook typerend is voor een tuin maar daarentegen is de aanblik nooit saai en altijd groen verzekerd!

Leuke (terug trek) hoekjes creëer je hiermee snel en simpel als je geen tuin hebt dan heb je met de rolling planters er een binnen.

7

takeovertime.com

Genoeg groenen ideeën waar we mee aan de slag kunnen, om de wereld nog groener en dus mooier te maken.

Mocht er steeds meer natuur gebied gaan verdwijnen dan halen we die groenen vierkante meters naar binnen in ons interieur. Dat zie je niet vanaf een satelliet foto maar persoonlijk kunnen we er wel dichtbij van genieten. Laten we dan de foto’s van ons groenen interieur posten ter compensatie.

Of gewoon omdat de wereld daar dan nog groener van wordt.

Voor dagelijkse interieur ideeën, tips en inspiratie kun je mij volgen op:

Website / blog

interieurmood.blogspot.com

INSTAGRAM: https://instagram.com/marenista/

PINTEREST:    https://www.pinterest.com/marenevdgoor/

FACEBOOK:      https://www.facebook.com/marene.vandegoor

Hieronder nog meer groen! Gewoon omdat de keuze en inspiratie reuze is!  En hopelijk alleen maar groter wordt.

9

http://www.archdaily.com/

b

http://www.vtwonen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *