Een granieten of marmeren keuken? De voor- en nadelen op een rij

Je droomt al jaren van een nieuwe keuken en nu is het eindelijk zover: je gaat een keuze maken voor je nieuwe aanrechtblad! Ga je voor de stijlvolle uitstraling van marmer of voor de robuuste duurzaamheid van graniet? Het is een lastige keuze, maar geen zorgen, wij hebben alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek welk materiaal het beste bij jou en jouw keuken past!

Graniet 

Graniet is een van de populairste keuzes als het gaat om keukenwerkbladen. Het bestaat uit een heleboel mineralen, zoals kwarts en veldspaat, die het materiaal zijn kenmerkende hardheid en duurzaamheid geven. Een granieten aanrechtblad is geweldig omdat het zo sterk en hittebestendig is. 

Het grootste voordeel van graniet is dat het bijna niet te beschadigen is en bijna niet slijt. Het gaat dus lang mee en is daardoor heel kosteneffectief. Ook is graniet resistent tegen vlekken, schimmels en bacteriën, wat het makkelijk en hygiënisch te onderhouden maakt – en dat is natuurlijk heel belangrijk in een ruimte waarin je voedsel bereidt!

Marmer 

Mensen kiezen voor een marmeren keukenblad vanwege de stijlvolle uitstraling en unieke aderpatronen. Het is een natuursteen die bekend staat om zijn luxe uitstraling en is beschikbaar in verschillende kleuren en patronen. Marmer voegt een bepaalde elegantie en stijl toe aan elke keuken en is hittebestendig. Het is wel kwetsbaarder voor krassen en vlekken dan andere materialen en vereist daarom meer onderhoud en zorg.

Welke keuken past bij jou?

Zowel graniet als marmer zijn beide veelgebruikte materialen voor de keuken. Zo zijn granieten keukenbladen duurzaam en hittebestendig, zeer moeilijk te beschadigen met een lange levensduur. De opties hierin zijn wel een stuk minder. In vergelijking met graniet, is marmer een stukje stijlvoller en unieker met de aderpatronen. Een stukje eleganter, maar ook wel een stuk kwetsbaarder. Marmer vereist dan ook meer onderhoud dan graniet. 

Welk materiaal het beste is voor jouw keuken, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en levensstijl. En niet geheel onbelangrijk: graniet is over het algemeen goedkoper dan een marmeren werkblad. Dit komt voornamelijk door de kwetsbaarheid van marmer, waardoor het proces om te vervoeren, produceren en installeren duurder is dan bij graniet. 

Hoewel er niet één juist antwoord is op wat de beste keuze is voor jouw keuken, is het wel belangrijk om de voor- en nadelen van graniet en marmer tegen elkaar af te wegen. Als je nog steeds twijfelt tussen graniet of marmer, kan je altijd advies vragen aan een keukenspecialist. Zo weet je zeker dat je de beste optie kiest voor jouw nieuwe keuken!

Foto van Point3D Commercial Imaging Ltd. op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *