flinke verbouwing

Flinke verbouwing

Een flinke verbouwing: waar laat je al je spullen?

Als je van plan bent om je woning eens uitgebreid te gaan verbouwen, dan komt er veel op je af. Er moeten plannen worden gemaakt, tekeningen van wat er precies moet gaan gebeuren. Er moeten materialen worden uitgezocht, offertes worden aangevraagd en planningen worden gemaakt. Een verbouwing, zeker een flinke, is een heel project, waar je vaak maandenlang mee bezig kan zijn, en die een flinke impact kan hebben op het dagelijkse leven in je huis.

Het is even doorbijten

Iedereen die wel eens een stevige verbouwing heeft laten doen, of deze zelf heeft uitgevoerd, weet dat je je er bijna altijd op verkijkt. De planning en de inschatting van de kosten is vrijwel altijd positiever dan de praktijk uiteindelijk blijkt te zijn. Er gaat namelijk altijd wel iets mis, er zit altijd wel even iets tegen en planningen lijken er te zijn om te worden verbroken.

Zeker als de verbouwing plaatsvindt in de woning waar je op dat moment woont, kan het behoorlijk pittig zijn. Vaak ben je in het begin nog vol goede moed, enthousiasme en energie, maar ben je na een week of drie de troep, stof en andere ellende al meer dan beu. En heb je een beetje pech, ben je dan pas net begonnen.

Om dit te voorkomen, kun je natuurlijk tijdelijk ergens anders onderdak zoeken. Dat maakt de ergernis een stuk kleiner, maar de rekening een stuk hoger. Heb je het geld, dan is het zeker het overwegen waard. Voor de meeste mensen geldt echter dat een verbouwing simpelweg een kwestie van uitzitten, en de blik gericht op het eindresultaat houden is. Even doorbijten, je krijgt er iets moois voor terug.

Waar laat je je spullen?

Om tijdens een verbouwing genoeg ruimte te hebben, en om te voorkomen dat kostbare of dierbare spullen beschadigd raken, is het goed om zo veel mogelijk werkruimte te creëren, en alleen de spullen in huis te houden waar je echt niet zonder kunt in het dagelijks leven. Betreft de verbouwing alleen de bovenverdieping, dan kun je veel spullen daarvandaan beneden opslaan, en dat geldt andersom natuurlijk ook. Gaat de verbouwing echter het hele huis door, of is de ruimte die je hebt beperkt, dan is het beter om naar een andere oplossing te zoeken.

Een opslagbox kan in dat geval een prima oplossing zijn. Hiermee huur je extra opslagruimte, zodat je alles dat je niet nodig hebt tijdelijk je huis uit kunt halen. Of het nu om meubels gaat of kleding, of wat er dan ook maar in de weg kan staan, hier kun je het veilig voor al het verbouwingsgeweld opslaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *