Een Feng Shui slaapkamer

Een Feng Shui slaapkamer

feng shui slaapkamer

De slaapkamer wordt steeds belangrijker in je woning. Het wordt een echt toevluchtsoord waar je helemaal tot rust wilt komen en waar je men ook steeds meer tijd in gaat doorbrengen. Tegenwoordig is iedereen erg druk met werken, een sociaal leven en ook nog diverse sporten en hobby’s. Je wilt online alles van je vrienden en kennissen kunnen bijhouden en steeds  vaker kom je gedurende de dag tijd te kort. Je slaapkamer kan dan een ware veilige haven zijn waarbij je helemaal kunt ontspannen. Hoe zorg je er voor dat je slaapkamer optimaal is ingericht om écht tot rust te kunnen komen?

Wat is Feng Shui?

Door middel van Feng Shui kun je de goede energie binnen halen waardoor je slaapkamer helemaal Zen wordt. Door middel van Feng Shui zal er sprake zijn van een harmonie tussen jou en je slaapkamer. De Feng Shui is een wisselwerkingen tussen Yin en Yang en iedereen zou volgens een stroom van universele energie verbonden zijn met elkaar. Wanneer deze energiestroom optimaal door je woning of ruimte beweegt zal deze zorgen voor een positieve impuls.

Netjes

Een van de belangrijke punten om je slaapkamer helemaal Feng Shui te maken is er voor te zorgen dat deze helemaal netjes is. Je huis dien je te zien zoals je hoofd, hoe minder chaos hoe beter. Wanneer je woning een rotzooitje is zal dit ook in je hoofd het geval zijn en dan kom je nooit aan rusten toe! Lekker opruimen en zorgen voor zo min mogelijk stoorfactoren kan al een heerlijk gevoel geven!

Muren

De basis van je slaapkamer dient rustig te zijn, kies dan ook voor een rustgevende kleur op je muren. De kleuren die echt zorgen voor een ontspannen gevoel zijn wit, lichtroze, groen, geel lavendel en lichtroze. Natuurlijk kun je wel leuke vrolijke schilderijen of mooie foto’s ophangen om de muren wat te doorbreken. Zo krijg je als je opstaat ook direct een positieve boost mee!

Materiaalgebruik

Wanneer je gaat voor een Feng Shui slaapkamer is het belangrijk om te zorgen voor natuurlijke materialen. Wanneer er natuurlijke materialen zijn kunnen deze zorgen voor een bevordering van de energiestroom. Denk bijvoorbeeld aan katoen, hout, glas, wol en linnen maar niet aan synthetische materialen.

Het bed

Uiteraard is je bed een van de belangrijkste meubelstukken in je slaapkamer, deze is waar het uiteindelijk dan allemaal om draait! Belangrijk dus om te investeren in een goed bed of een boxspring. Wanneer je deze Feng Shui wilt opstellen is het de bedoeling dat je vanuit je bed de deur kan zien. Wanneer dit niet mogelijk is kun je met spiegels werken. Je bed mag dan ook weer niet precies tegenover de deur staan omdat de negatieve energie dan zo snel bij je is. Hang niets boven je bed, dit verstoort de nachtrust en zorg voor een nachtkastje aan iedere zijde, dit zorgt voor een gevoel van saamhorigheid.

Bureau en apparatuur

Wanneer je een bureau hebt in je slaapkamer is het aan te raden om er voor te zorgen dat je de deur ziet wanneer je achter het bureau zit, draai ook de stoel in een Noord-Oostelijke richting, het zal er voor zorgen dat er goede energieën naar je stromen. Zorg er zeker voor dat er geen computer op het bureau staat, sowieso is elektronica in de slaapkamer eigenlijk een no-go omdat deze zorgen voor spanningsvelden.

Design

Omdat je juist die rust wilt creëren in je slaapkamer is het slim om te werken met design meubelen. Vaak zorgen deze voor een rustige uitstraling maar is de afwerking hoogwaardig zodat je enkele eyecatchers hebt in je slaapkamer. Zo kun je met weinig poespas toch voor een mooie en unieke sfeer zorgen.

Verlichting

De slaapkamer is volgens het principe van Feng Shui een vrouwelijke ruimte (Yin). Omdat de ruimte vrouwelijk is verkiest deze ook zachte verlichting. Je kunt dus beter gebruik maken van verschillende lampen in je slaapkamer in plaats van te kiezen voor één grote verlichting omdat deze dan te fel is. Ook een lamp boven het bed is uit den boze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *