Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is meer

Duurzaam wonen is meer dan alleen de aanschaf van zonnepanelen, isoleren  of een warmtepomp. Het is zoveel meer dan dat, denk maar eens verder dan alleen het exterieur.Want ook in het interieur kunnen we zoveel meer duurzamer worden, met onze meubels bijvoorbeeld. Relatief gezien kunnen we met een kleine investering onze meubels veel langer mee laten gaan. Dat is niet alleen fijn voor het milieu maar zeker ook voor onze portemonnee. En dan heb ik het over reinigen, repareren, onderhouden en stofferen van meubels. Hele normale dingen wanneer we het over een auto hebben. Uiteraard repareren, reinigen en onderhouden we die waarom onze meubels dan niet?  Gelukkig gaan steeds meer mensen in zien dat er veel winst te behalen valt door met ons interieur anders om te gaan dan we gewend zijn. Éen van de weinige bedrijven die zich hier compleet in heeft gespecialiseerd is bijvoorbeeld Meubelvisie.nl  Een bedrijf wat uit compassie voor het milieu is ontstaan en vooruitstrevende ontwikkelingen heeft gemaakt op het gebied van levensverlengende werkzaamheden op het gebied van meubelreparatie. Waar ik vooral blij van wordt zijn de vele positieve recensie’s over dit bedrijf. En de grote aantallen volgers op social media wat toch ook laat zien dat de consument onze weggooimaatschappij zat aan het worden is en hun meubels langer mee willen laten gaan dan de garantie periode van 2 jaar.

Meubel repareren
Het repareren of herstellen van meubels is relatief gezien goedkoop en verlengt de levensduur van onze meubels aanmerkelijk. Alles is mogelijk en met alles, bedoel ik ook echt alles. Zo kun je een versleten bank of fauteuil weer als nieuw maken. Hiervoor kunnen er reparatie technieken worden toegepast die bij u thuis zijn uit te voeren. Zodat u uw meubels geen dag hoeft te missen. Voor werkzaamheden die meer tijd in beslag nemen moet u helaas uw meubels een paar dagen missen. Maar dat is dan nog altijd veel sneller dan 16 weken wachten op een nieuwe bank. Meest voorkomende werkzaamheden zijn wel het vervangen van een versleten vulling. Uw bank ziet er vaak nog prima uit behalve dat het zitcomfort verdwenen is. Er zijn verschillende mogelijkheden om het zitcomfort weer te herstellen. Zo kan de zitting worden bijgevuld met een presskern waardoor u weer een paar jaar vooruit kunt met uw bank. Maar ook een complete vulling kan vervangen worden zodat u weer als nieuw zit. Met losse kussens is dat makkelijk hoor ik u denken maar ook kussens die vast aan de bank zitten is dat mogelijk. Een bank repareren is ook altijd veel voordeliger dan nieuw kopen. 

Meubels reinigen
Het professioneel reinigen van meubels is het behoud van uw zitmeubels. Eigenlijk is het wel aan te raden om jaarlijks uw meubels te laten reinigen. Niet alleen om de uitwerpselen van huisstofmijten te verwijderen maar ook vlekken en vetaanslag. Uw bank blijft er veel mooier uitzien  wanneer u regelmatig een meubelreiniging laat uitvoeren. Er zijn verschillende methodes die hiervoor in aanmerking komen. Niet elke bank is hetzelfde, niet elke vervuiling is hetzelfde en zeker niet elke bekleding is hetzelfde. Dus het is ook logisch dat je niet alles op dezelfde manier kan reinigen. Zoek dan ook een meubelreiniger die van meerdere markten thuis is en kijk vooral naar de recensie’s voordat u met een bedrijf in zee gaat. Er zijn helaas veel bedrijven die een spoor van vernieling achterlaten omdat de verkeerde reiniging methode is toegepast. Of dingen beloofd worden die niet beloofd kunnen worden. Ga dan ook niet op zoek naar een bedrijf die het goedkoopst is maar neem in een bedrijf in de arm die onafhankelijk goed beoordeeld wordt. 

Meubels onderhouden
Het onderhouden van meubels is iets wat vaak wordt uitgesteld. Tot je op het moment gekomen bent van wat had die verkoper ook alweer gezegd. U heeft een leder bankstel maar hoe moet die onderhouden worden. Er zijn veel verschillende producten op de markt dus ga er maar aan staan om het juiste product te vinden. Wij hebben voor u een bedrijf gevonden die meubelonderhoud tot een kunst heeft verheven en werkelijk alles weet over het onderhouden van meubels. Wanneer u het niet meer weet. Mail een foto naar dit bedrijf en u krijgt een onderhoudsadvies op maat. 
Meubels stofferenMeubels stofferen kan duur zijn maar het is niet altijd noodzakelijk om het hele meubel overnieuw te stofferen. Stel dat u een prachtige lederen bankstel heeft. Waarvan de zitkussens aan slijtage onderhevig zijn. Voor reparatie is het te laat maar weggooien is zonde en zeker niet nodig. Een deelstoffering is een heel goed alternatief. Vaak kan een zitting in hetzelfde leder worden gestoffeerd. De kleur kan nagenoeg exact worden nagemaakt zodat het enige wat opvalt is dat  uw bank er weer als nieuw uitziet. Stofferen is op de lange termijn ook altijd goedkoper. De kwaliteit van een meubelstoffering is vele malen beter dan een nieuwe bank die je voor dat geld kan kopen.  En waarom zou je je meubels wegdoen. Het scheelt al gauw 130 kilo CO2 uitstoot wanneer je je bank laat herstofferen in plaats van weggooien. Laten we stoppen met het voeden van onze weggooi maatschappij en terug gaan naar duurzame meubels.

Meer weten over de vele mogelijkheden om meubels een langer leven te geven, kijk eens op het blog van Kijkopmeubelen.nl  De eigenaar is ook  de auteur van het boek meubels kopen. Zeer aan te bevelen wanneer u overweegt om toch nieuwe meubels te kopen. Een boek vol tips en wetenswaardigheden die een gemiddelde meubelverkoper u niet verteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *