Red Dot Design

Drie Red Dot Design Awards voor IKEA

  • SLADDA fiets ontvangt hoogste onderscheiding ‘Red Dot: Best of the Best’
  • Draagbare inductiekookplaat TILLREDA bekroond om vele mogelijkheden
  • Eenvoudig te monteren LISABO tafels geroemd om bevestigingsbeslag in poten

Amsterdam, april 2016 – IKEA maakt vandaag bekend dat maar liefst drie producten in de prijzen zijn gevallen bij één van ’s werelds grootste designcompetities. Voor de nieuwe SLADDA fiets, de tafels van de LISABO collectie en de draagbare TILLREDA inductiekookplaat mag IKEA drie prestigieuze Red Dot Design Awards in ontvangst nemen. De jury, bestaande uit 41 designexperts, selecteerde de winnaars uit 5.200 inzendingen. De SLADDA fiets kreeg zelfs de hoogste onderscheiding ‘Red Dot: Best of the Best’. Vorig jaar ontving het woonwarenhuis ook een Red Dot Design Award voor de IKEA PS 2014 hanglamp.

Marcus Engman, Design Manager bij IKEA vertelt: “Bij IKEA maken we niet zomaar iets, we gebruiken design om producten ook écht te verbeteren. We ontwerpen volgens het Democratic Design principe, waardoor ieder product de juiste functie, vorm, kwaliteit, duurzaamheid en een lage prijs heeft. Zo maken we onze producten bereikbaar voor zoveel mogelijk mensen. Deze designprijzen laten zien dat we op de goede weg zitten met onze producten voor alledaags gebruik. We zijn blij dat onze collega’s uit de designwereld ons harde werk waarderen: dit maakt onze producten zeer waardevol.”

Red Dot: Best of the Best voor nieuwe SLADDA fiets

IKEA gaat vanaf aankomende zomer fietsen verkopen, maar de nieuwe SLADDA fiets is nu al in de prijzen gevallen. Deze onderhoudsvriendelijke fiets voor zowel mannen als vrouwen is bedoeld om een duurzame leefstijl bij zoveel mogelijk mensen te bevorderen. Met zijn op maat gemaakte accessoires is SLADDA niet zomaar een fiets, maar een stedelijke vervoersoplossing op twee wielen! De fiets is ontworpen in samenwerking met Oskar Juhlin, Jan Puranen en Kristian Eke van designstudio Veryday. De SLADDA fiets is vanaf half augustus 2016 verkrijgbaar in de Nederlandse IKEA winkels.

SLADDA fiets SLADDA fiets SLADDA fiets

Prestigieuze designprijs voor draagbare TILLREDA kookplaat

De TILLREDA kookplaat maakt koken een stuk flexibeler, want je kan de draagbare inductiekookplaat overal waar een stroomaansluiting zit gebruiken. De haak waar je het snoer met de stekker kan opslaan, is tevens een handvat. Het design is voorzien van gaten aan de achterkant, waardoor je de kookplaat verticaal kan ophangen als je hem niet gebruikt. Dit bespaart opslagruimte. TILLREDA is ontworpen door Klara Petersén van design & innovation consultancy People People. Deze Red Dot winnaar is vanaf augustus 2016 verkrijgbaar bij IKEA.

Draagbare inductiekookplaat TILLREDA

Draagbare inductiekookplaat TILLREDA

Draagbare inductiekookplaat TILLREDA

 

Onderscheiding voor onzichtbare oplossing in LISABO tafels

De LISABO tafelcollectie geeft nieuwe invulling aan woonruimte, design, duurzaamheid en zelfs installatietijd! De tafels van essenfineer zijn eenvoudig te verplaatsen en je kan ze op vele manieren toepassen. Het belangrijkste designaspect van LISABO is een kleine, bijna onzichtbare oplossing waardoor je flink op de installatietijd bespaart. Dankzij een wigplug – een bevestigingsbeslag dat aan de tafelpoten vastzit – hoef je simpelweg alleen de poten in het tafelblad vast te zetten en klaar! De award winnende tafels zijn ontworpen door Knut Hagberg en Marianne Hagberg en zijn verkrijgbaar bij IKEA en op IKEA.nl.

ikea LISABO tafel

ikea LISABO tafel

Red Dot gala en museum

Tijdens het Red Dot Gala op 4 juli 2016 in het Aalto theater in het Duitse Essen worden alle winnaars geëerd. De winnende inzendingen worden tevens tentoongesteld in het Red Dot Design museum, dat zich eveneens in Essen bevindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *