zakelijke verhuizing

Do’s & don’ts bij een zakelijke verhuizing

Er zijn verschillende redenen voor een zakelijke verhuizing. Dit is voor veel bedrijven moeilijk te doen, vooral omdat er zoveel stappen bij komen kijken. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat de verhuizing soepel verloopt, dat hun werknemers tevreden zijn en dat er zo min mogelijk bedrijfs onderbrekingen plaatsvinden. Dit laat zien hoe moeilijk het allemaal kan zijn. Het inhuren van professionele verhuizers kan daarentegen het verhuizen een stuk makkelijker maken.

Weet wat er gebeurt als je je bedrijf verhuist

Het is belangrijk om te weten hoe je bedrijf wordt beïnvloed door je verhuizing. Zorg er dus voor dat je klaar bent voor wat komen gaat. De beste manier om je bedrijf voor te bereiden, is door veel onderzoek te doen naar de markt in het gebied waar je naar toe gaat. Misschien vind je het interessant dat een product dat goed verkoopt in je regio, niet zo goed verkoopt in het gebied waar je naar toe gaat verhuizen. Je moet ook heel voorzichtig zijn met het verplaatsen van je bedrijf naar een ander gebied waar vergelijkbare bedrijven het goed lijken te doen. Het is dus belangrijk om veel te weten over de mensen aan wie je wilt verkopen. Zoek ook, voordat je verhuist, uit wat de markt van je dienst of product wil. Als je al deze dingen hebt gedaan, overweeg dan om een ​​verhuisbedrijf in te schakelen om je te helpen met je verhuizing.

Vergeet je personeel niet te informeren over de verhuizing

Als sommige van je medewerkers erg belangrijk zijn voor het succes van je bedrijf, wil je misschien met hen mee verhuizen. Je moet weten dat het moeilijk zal zijn om met al je werknemers te verhuizen, dus het kan zijn dat je sommigen moet laten gaan. Als je een aantal van je werknemers moet laten gaan, moet je ze een brief of e-mail sturen. Ook moet je dit minimaal drie maanden doen voordat je je bedrijf verhuist. Als een bedrijf verhuist, kan dat moeilijk en beangstigend zijn voor de mensen die er werken. Je moet nadenken over wat ze willen en nodig hebben. Houd ze ook altijd op de hoogte van de verhuisplannen.

Bedenk hoeveel het gaat kosten

Je hebt kasstroom projecties nodig en deze projecties moeten gebaseerd zijn op reële cijfers. Je moet ook nadenken over het risico van het verhuizen van je bedrijf. Afgezien van de kosten van verhuizen, moet je ook nadenken over hoe lang je bedrijf gesloten zal zijn vanwege de verhuizing. Vergeet ook niet om rekening te houden met het feit dat je inkomen de eerste paar maanden lager zal zijn als je een nieuw klantenbestand opbouwt.

Photo by Anastasiia Krutota on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *