Donkere aankleding en witte meubels zorgen voor een warme uitstraling

Bent u opzoek naar een landelijke uitstraling voor uw woonkamer. Dan is deze opzet zeker een leuk voorbeeld van ‘hoe het kan’. Deze kamer geeft een mooie, donkere, maar ook zeker landelijke uitstraling. Deze voorbeeldruimte is ingericht met donkere landelijke tinten behang en vloer, om vervolgens met de witte meubelen het moderne effect aan deze ruimte te geven. Container-verkoop.nl gebruikt deze afbeelding  om haar klanten te laten zien wat de mogelijkheden zijn in donkere ruimtes.

witte meubels

Mensen kiezen vaak in een opwelling voor een bruine of grijze muur. Vervolgens vinden zij het heel lastig om de goede meubels te vinden maar de huidige aankleding van de woonkamer. Een goede oplossing is dan witte meubels zoals bovenstaand te zien zijn. Duidelijk is direct dat deze meubels eruit springen, maar toch ook een zeer mooie combinatie zijn met de rest van de ruimte.

De rol van het kleed
De keuze van een kleed is meestal zo goed gemaakt. Heel bijzonder eigenlijk, want deze keuze is zeer belangrijk bij de inrichting van een ruimte. Zoals u bij deze inrichting kunt zien is er heel specifiek gekozen voor een kleed die de meubels en de muren/vloer bij elkaar brengen. In het kleed komt de kleur van de vloer terug, de kleur van de meubels (lichtgrijs/wit), maar ook de kleur van de bank/muur zie je rechtsboven het kleed terug komen. Hierdoor ontstaat een mooi totaalplaatje van de kleurencombinaties in de gehele ruimte. Een zeer goed voorbeeld om te zien wat de belangen zijn van een mooi kleed.

Accessoires maken het af
Nadat er gekeken is naar de grote meubels, de kleur muren en de vloer zijn het uiteindelijk de woonaccessoires die het geheel afmaken. Zo ziet u op het dressoir twee kandelaren die van dezelfde ‘lijn’ zijn als de kandelaar rechts van de bank. Hetzelfde materiaal komt ook terug in de bloembak daarnaast en de lamp links van de televisie. Één dezelfde stijl in de gehele aankleding. De kleur wit van de meubels komt nog éénmaal terug op het voetstuk achterin de kamer. De takken die hier uit komen zorgen voor een landelijke sfeer wat het totaalplaatje compleet maakt.

Geschreven door Jan Dijkstra van https://muurstickerstunter.nl

Meer wooninspiratie van Jan:

Meer tips en ideeën voor het inrichten van je huis:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *