horren in huis

Dit zijn de voordelen van horren in huis

Om ongedierte zoals muggen, wespen en vliegen buiten de deur te houden, worden al jarenlang horren gebruikt. Dat is echt niet het enige voordeel van een hor. Er zijn tegenwoordig namelijk nog veel meer redenen om te kiezen voor een of meerdere horren in huis. In dit artikel lees je daarom meer over welke verschillende soorten horren er zoal zijn en wat de voordelen zijn van een hor.

Welke soorten horren zijn er zoal?

Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten, is dat er vandaag de dag heel veel stijlvolle en sfeervolle horren te koop zijn die een mooie toevoeging zijn aan je keuken of woonkamer. Inmiddels is er zelfs voor ieder soort interieur wel een hor te koop; voor zowel ramen als deuren. 

Denk bijvoorbeeld aan de dubbele plissé hordeur, een van de meest populaire hordeuren van het moment. Deze, van oorsprong Japanse, uitvinding voor grote oppervlakten beschikt niet over horgaas dat oprolt maar dat als het ware wordt opgevouwen. Dat is ideaal voor schuifpuien, tuindeuren en serres. Andere horren waar je uit kunt kiezen, zijn onder andere:

  • De rolhor, een hor die je eenvoudig en snel op kunt rollen.
  • De dubbele rolhordeur, een handige hor die je kunt gebruiken voor brede deuropeningen.
  • De scharnierende hordeur, een extra gaasdeur die je voor de andere deur plaatst. 
  • Voorzethorren, een kant-en-klare hor die je voor je raam plaatst.
  • Horlamellen, een hordeur die je eenvoudig kunt verschuiven.

Voordelen van horren voor deuren en ramen in huis

De meeste mensen kopen horren om insecten te weren uit huis. Daar zijn horgordijnen, -lamellen en -deuren ideaal voor. Maar: je kunt horren voor nog veel meer doeleinden gebruiken. 

Volop ventileren met behulp van een hor

Zo is een hor bijvoorbeeld ideaal om je huis goed te ventileren. Het is belangrijk om je woning regelmatig te ventileren om de lucht in je huis gezond te houden. Daarbij is het op warme dagen wel zo prettig om zorgeloos je ramen en deuren met hor ervoor open te kunnen zetten voor een nieuwe stroom zuurstof.

Veel stijlvolle horren voor thuis te koop

Daarbij zijn horren tegenwoordig meer dan alleen een middel om insecten tegen te houden en dat is te zien aan het uiterlijk van de gemiddelde hor. Door de jaren heen zijn horren stijlvol en modern geworden, waardoor ze prima in je interieur passen. Er is voor ieder interieur wel een bijpassende hor beschikbaar, evenals voor ieder budget.

Horren zijn tegenwoordig heel kindveilig

De moderne hor is in vergelijking met de horren van vroeger volledig veilig voor kinderen. Misschien ken je de horren van vroeger nog wel die zomaar dicht konden slaan wanneer ze werden aangeraakt. Die waren niet zo veilig voor kinderhandjes van nieuwsgierige kinderen. Dat betekent dat je de horren van nu ook gewoon op de babykamer of kinderkamer kunt plaatsen zonder bang te zijn dat ze niet veilig zijn.

Je kunt horren op maat laten maken

Wat tot slot goed is om te weten, is dat je horren tegenwoordig op maat kunt laten maken. Omdat er maar een paar standaardmaten beschikbaar zijn, is dat erg handig aangezien de kans groot is dat je niet over standaard ramen en/of deuren beschikt. Laat je een hor maken door een professional dan worden ze speciaal voor jou op maat gemaakt van een materiaal naar keuze.

Foto van Steinar Engeland on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *