Dekbedovertrek als grootste sfeerbepaler

Dekbedden zijn groot en bedekken een belangrijk onderdeel van de slaapkamer, het type overtrek is dan ook zeer bepalend voor de sfeer en uitstraling die het interieur van je slaapkamer zal krijgen. Deze kun je gemakkelijk verwisselen, waardoor je snel en eenvoudig een andere look creëert.

Met het soort dekbedovertrek bepaal je dus voor een groot deel de uitstraling van je slaapkamer. Bedenk hierbij eerst wat je zelf comfortabel en rustgevend vindt en pas dit aan op het kleurgebruik in je slaapkamer. Heb je een rustige slaapkamer? Dan kun je met een leuk dekbedovertrek je bed extra laten opvallen. Wanneer je juist een wat drukke slaapkamer hebt, met allerlei printjes of veel details, dan kun je wellicht beter kiezen voor een rustig dekbedovertrek van bijvoorbeeld een neutrale kleur. Daarnaast geven extra kussens bij het hoofdeind een luxe effect aan het interieur. Om de styling van je slaapkamer compleet te maken kun je ervoor kiezen om een sprei of plaid aan het voeteneind op je dekbed neer te leggen.

wit dekbed

Naast dat een dekbedovertrek mooi staat en een toevoeging voor je interieur kan zijn, is natuurlijk hygiëne en comfort ook van belang. Dekbedovertrekken zijn er in verschillende variaties, zo zijn er flanellen dekbedovertrekken die extra warmte bieden, heerlijk voor in de winter. Daarnaast zijn er ook satijnen dekbedovertrekken voor een extra zacht luxe gevoel en bijvoorbeeld perkal dekbedovertrekken die juist weer koeler aanvoelen. Natuurlijk bepaalt het dekbed met zijn vulling het slaapcomfort, maar toch kan het dekbedovertrek dus zorgen voor net een beetje extra warmte of zachtheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *