witte keuken

De witte keuken van familie Frik

“Advies op een leuke, ongedwongen manier”

Klaas en Helma Frik – van den Berg uit Elburg

“Elke dag weer als ik binnenstap dan denk ik: Wat heb ik een mooie en degelijke keuken. Ik geniet er ontzettend van,” vertelt Helma Frik-van den Berg uit Elburg. Vorig jaar besloten Klaas en Helma Frik om hun keuken grondig te verbouwen. Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet kozen ze uit omdat hun buren hier met bijzonder veel plezier hun nieuwe keuken hadden uitgezocht. “Van hen hoorden we hoe Arma met ze meedacht en hoe plezierig er gewerkt werd. Toen was het voor ons al heel snel duidelijk: Wij gaan ook naar Arma. We zijn ook nooit ergens anders geweest.” Arma verzorgde het totaalproject voor familie Frik. De oude keuken werd eruit gesloopt, een muur werd doorgebroken, de deuropening van de keuken naar de gang werd gedicht, gas, water en elektra werden verlegd, er werd gestuct, in de keuken, woonkamer en gang werd een nieuwe tegelvloer geplaatst en na de plaatsing van de keuken werd ook nog alles gespoten. “Het was een heel project maar het is de moeite waard geweest. Alles verliep zo strak volgens schema. En er werd zo netjes gewerkt, ik heb er diep respect voor,” vertelt Helma.

Meedenken over indeling

“Een keuken koop je voor een langere tijd. Wat wij belangrijk vinden bij het uitzoeken van een nieuwe keuken is, dat je een weloverwogen keus maakt over de uitstraling en indeling. Bij Arma werd er goed meegedacht, dat is ons goed bevallen. Niet opdringerig zodat je bijna geen nee durft te zeggen. Er was ruimte voor onze eigen ideeën. We raden iedereen Arma aan.”

Alles direct in 3D

“Wat we ook zo fijn vinden bij Arma is, dat je elke gewenste opstelling in 3D kunt bekijken. Zo twijfelden we of we de kasten door moesten laten lopen tot de gangmuur. Als je het ziet, kun je beter beslissen. We zagen direct dat we het niet mooi vonden en stelden in plaats daarvan een wandplank voor. De verkoper reageerde er leuk en enthousiast op en adviseerde om de plank te bevestigen op dezelfde hoogte als de afzuigkap.”

Passend advies

“Het was sowieso een uitdaging voor de verkoper om onze keuken te tekenen. Ik wilde alles superstrak, dat vond ik passen bij ons type huis. Mijn man wilde een landelijke keuken, beige, met allerlei randjes, kaders en bewerkte handgrepen. Onze smaken lagen dus behoorlijk ver uit elkaar. Maar de verkoper ging er leuk mee om en adviseerde ons om het niet te druk te maken. Zo zijn we op de gulden middenweg uitgekomen die we beiden erg mooi vinden.” “Er staat een schitterende strakke keuken; wel met kaderfronten, ook met handgrepen, maar dan strakke. De keuken is wit, het kunststof aanrechtblad is grijs met overwegend antraciet, de tegelvloer is ook antraciet. Aan de wand hebben we geen tegels maar deze is gespoten. Dit vind ik strak en glad ogen. In een keuken heb je al zo veel prullaria, nu
komt het totaal meer tot z’n recht. Achter het gasfornuis loopt een kunststof spatrand, deze loopt door tot de afzuigkap.”

Kokkerellen zonder grenzen

“Zeventien jaar heb ik een kleine keuken gehad. Wanneer ik uitgebreid wilde kokkerellen, moest ik de keukentafel erbij gebruiken om alles uit te stallen. Pakte ik iets
uit een kastje, dan tuimelde de rest eruit. Dat is nu voorbij. Omdat er een muur is weggehaald konden we een langer aanrecht kwijt, staat de eettafel nu voor de helft in de woonkamer en kon er een groter gasfornuis geplaatst worden. Ik geniet nu zo enorm van mijn nieuwe keuken. Ik kook met nog meer plezier. Alles doet het, lades zoeven dicht, je kunt makkelijk met z’n tweeën tegelijk bezig zijn, er is niks wat scheef hangt of wiebelt, mijn kasten blijven netter en overzichtelijk door de lades en ik beschik over zeeën meer ruimte. In één woord: geweldig!”

Bron: DB Keukens

keukenlamdelijke keukenwitte keukenmoderne keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *