De voordelen van kunstgras

Nu iedereen weer bezig is met plannen maken oor de tuin wil ik in deze blog de voordelen van kunstgras met je doornemen. Na het lezen van deze voordelen besef je ineens dat je meer tijd over kan houden

Waarom zou je kiezen voor kunstgras voor tuin?

 1. Goed toepasbaar

  Kunstgras kan je plaatsen op plekken waar normaal gras niet groeit. Heb je een donkere schaduw plek, bijvoorbeeld een plek onder een grote boom, dan is dit een ideaal plek om kunstgras neer te leggen. Zo kan je alsnog groen laten “groeien” op een plek waar weinig zon komt.

 2. Perfecte speelplek

  Kunstgras geeft je de mogelijkheid om een perfecte speelplek te creëren. Als je kinderen wat jonger zijn kan je kunstgas heel erg goed neerleggen naast de schommel of het klimhuis. Zorg wel voor een goede ondergrond zodat ze zacht kunnen landen. Zijn de kinderen groter en je hebt de ruimte maak dan met kunstgras je eigen hockey of voetbalveldje.

 3. Ook op het balkon

  Heb je helemaal geen tuin maar een balkon of dakterras dan is kunstgras de ideale bodembedekker. Het heeft geen water nodig en je kan het gewoon stofzuigen. Zo krijgt je balkon of terras toch iets meer een tuingevoel.

 4. Nooit meer maaien

  Het grootste voordeel is natuurlijk dat je kunstgras niet hoeft te maaien. Ook onkruid wieden behoort tot het verleden. En mesten en besproeien is uit den boze. Je houdt dus meer tijd over om lekker van je tuin/balkon te genieten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *