gietvloeren

De verschillende soorten gietvloeren

De afgelopen tijd hebben we al veel artikelen geschreven over de gietvloer, deze kunststof ondergrond is steeds meer in opkomst onder zowel bedrijven als particulieren. Nu het beter gaat met de economie, hebben bedrijven en particulieren weer meer mogelijkheden om te investeren in een verbouwing of een nieuwbouwwoning bijvoorbeeld. Omdat er steeds meer vraag is naar dit type vloer, is de gietvloer prijs de afgelopen tijd gedaald. Een uitstekend moment om ook een gietvloer in huis te halen!

De reguliere gietvloer

De reguliere gietvloer kan in vrijwel alle ruimtes worden toegepast, behalve als er zware belasting is, dan is een epoxy meer geschikt (hierover verderop in dit artikel meer). De normale gietvloer is 3 mm dik en bestaat uit meerdere lagen kunststof hars, waardoor de ondergrond ijzersterk wordt. De voordelen van gietvloeren zijn, net als van de onderstaande vloeren, de lange levensduur en het feit dat de ondergrond onderhoudsarm is, je hoeft niet veel onderhoud te verrichten om de vloer in een goede staat te houden.

gietvloer duurzaam

Vloercoating

Vloercoating is een stuk dunner dan de reguliere gietvloer, er wordt slechts 1 mm materiaal gebruikt, daarboven op wordt net als bij de normale gietvloer een soort verflaag aangebracht, welke de coating wordt genoemd. Omdat de vloer niet erg dik is, kan deze geen zware belasting aan. Toch is het een uitstekende oplossing voor bijvoorbeeld de slaapkamer of woonkamer. Bovendien is vloercoating een stuk voordeliger dan normale gietvloeren.

Epoxyvloeren

Epoxy vloeren zijn juist weer wat dikker. Omdat dit type vloeren vooral in ruimtes gebruikt wordt waarin gewerkt wordt. Denk aan een magazijn of een loods bijvoorbeeld maar ook een showroom voor auto’s of een hangar voor vliegtuigen. De vloer moet dan zo sterk zijn dat het de belasting van dit gewicht kan weerstaan. Een epoxy is dan een uitstekende oplossing.

Betonlook vloeren

De normale gietvloer, en ook vloercoating, is ook in een betonnen variant aan te brengen. Dat wil zeggen, een kunststof vloer die er uitziet als een betonvloer. Veel mensen vinden de robuuste uitstraling van een betonvloer erg mooi, maar vinden de praktische voordelen van een gietvloer ook wel erg aantrekkelijk. Een betonlook vloer is daarom erg in trek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *