pastelkleuren slaapkamer

De slaapkamer in pastelkleuren

Kleur in de slaapkamer. Het blijft een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Zeker omdat vele het er over uit zijn dat je rust in de slaapkamer moet creëren en daarom juist harde kleuren als zwart en rood moet vermijden. Maar in hotelkamers zie je vaak dat ze dat niet doen. Muren vol met donker barok behang of schilderijen vol rood.

Persoonlijke voorkeur

Ik vind dat je moet kijken wat bij je past. Mijn slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen maar ook een plek waar ik mij ga terug trekken om even alleen te zijn. Ons gezin bestaat uit 5 leden. Daarbij nemen de kinderen graag vriendjes mee naar huis of komen de kinderen uit de straat bij ons binnen spelen of tv kijken. Het is dus altijd een gezellig bedoeling. De slaapkamer is voor mij dus een plekje om even de deur dicht te doen en een goed boek te lezen. Of gewoon even helemaal niets, gewoon staren naar het plafond. Voor mij mag de kamer dan ook niet te veel harde kleuren bevatten. Dat is ook de reden waarom wij een grote witte kast hebben. Deze weerspiegelt het licht van buiten waardoor er een lichte slaapkamer ontstaat.

Pastelkleuren

Persoonlijk zou ik graag met pastel kleuren willen werken in onze slaapkamer. Kleuren als zacht roze of babyblauw vind ik een rustgevende kleur. Eventueel kan je deze kleuren iets aanscherpen door er een iets hardere kleur tegen over te zetten. Bijvoorbeeld zilver tinten bij het babyblauw of neonroze bij het pastelroze.

Wonderland_New-Nordic_Stories

Deze kleuren geven echt rust aan je ruimte. Je kan dit doorvoeren in de accessoires maar ook in het bed is dit toe te passen. De bedden van Wonderlands bijvoorbeeld hebben deze kleuren (overigens voor degene die wel van harde kleuren houden hebben ze ook rood of donkergrijs)

Wonderland_New-Nordic_Stories_Adaptive-A6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *