De ronde bijzettafel

Laatst schreef ik een artikel over de ronde eettafel. Uit de vele reacties die ik ontving bleek dat veel mensen net als mij wel een ronde tafel wilde hebben maar uit praktisch oogpunt toch zijn gegaan voor een rechthoekige tafel. Snap ik wel want dat is bij ons thuis ook de reden waarom we nog steeds een rechte tafel hebben. Met een groot gezin en alles wat dat aan vriendjes en vriendinnetjes meebrengt is dit toch handiger. Voor al deze die toch stiekem wel erg graag iets ronds in hun woonkamer willen toevoegen is er gelukkig nog een alternatief  namelijk de ronde bijzettafel.

Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet.

1. Het ronde tafeltje van Present time is niet alleen leuk om te zien maar is ook nog eens super handig. Je kan de pootjes namelijk inklappen waardoor er een dienbald ontstaan. Een dubbel functie dus. Daarbij vind ik het wel lief dat in verhouding tot de meeste tafel wat laag is.

Het tafeltje is erg leuk om naast je bank neer te zetten maar hij heeft ook het perfect formaat om met meerdere gecombineerd te worden. En door zijn zacht uitstraling kan hij eigenlijk overal bij en heeft ook nog eens een zacht prijsje € 29.-. De tafel is verkrijgbaar in mint, grijs en wit.

ronde bijzettafel pt

2. Ik geef toe deze tafel van HK Living is best prijzig (€ 299.-) maar dan heb je ook echt wel wat. Een prachtige rotan ronde bijzettafel waar je heel veel op kwijt kan. Want hij is 85 cm bij 85 cm. Echt een grote bijzetttafel dus maar doordat hij van rotan gemaakt is en je er door heen kan kijken zal hij niet al te aanwezig zijn in je interieur. Alleen maar aanwezig in een prettige manier. Hij zal juist sfeer brengen in je interieur. En voor degene die klein behuisd zijn is dit misschien niet een ideale bijzettafel maar door zijn grote kan hij ook prima als salontafel gebruikt worden.

rotan bijzettafel

3. Nog een opvallend tafeltje is het boomstamtafeltje. Dit tafeltje past o.a. goed in een landelijk interieur. Maar ook in een eigentijds interieur past hij goed. De wieltjes maken het tafeltje speels maar geven je ook gebruiksgemak omdat je hem makkelijk kan verplaatsen. En ben je dit tafeltje zat dan kan je hem altijd nog schilderen, dit geeft een leuk effect. En voor die € 39.95 hoef je het niet te laten. Ik vind dit het perfecte tafeltje om een grote vaas op te zetten met daarin een simpele mooie tak. Dit samen gestyled zorgt voor een prachtig sfeerhoekje in je interieur.

boomstamtafel

4. Een van mijn eigen favoriete is dit bijzettafeltje Loll L van Puplo. Ook net als de rotan salon prijzig (€ 259,-) maar ik vind hem zo bijzonder vanwege zijn lijnenspel. Eigenlijk is het een heel erg eenvoudig tafeltje maar de manier waarop de poten met elkaar verweven worden maakt het dan weer bijzonder. Er is ook een grotere versie van dit patroon verkrijgbaar maar juist deze kleinere tafel zak je woonkamer een oppepper geven. En weet je wat nog leuker is aan dit tafeltje, hij is verkrijgbaar in de woontrend van dit moment: Koper!

lol bijzettafeltje

5. En dan nog een hele kleurrijke ronde bijzettafel van het merk Zuiver (€ 78,99). De bijzonder vorm a la Louis de 6e samen met zijn gele kleur zorgen er voor dat deze tafel wel opvalt in je interieur. Wederom een tafel welk naast je bank kan staan maar ook prima in het midden van een groot vloerkleed gecombineerd met andere tafels tot een groot geheel gevormd kan worden. En zoals je op de foto kan zien is hij in meerdere kleuren verkrijgbaar. Ikzelf ben helemaal dol op de blauw/paarse versie van deze tafel. Ik heb een enorme voorliefde voor alles wat met Holland of Delfts blauw te maken heeft dus dat tafeltje zou ik graag willen toevoegen aan mijn eigen blauwe woonkamer.

bijzettafel geel

Ronde bijzettafel

Op deze manier kan je toch die ronde vormen in je woonkamer toepassen. En ik heb er voor gekozen om voor elke budget een leuke tafel uit te kiezen zodat een ronde tafel voor iedereen toegankelijk is. De goedkoopste tafel is € 29,- en de duurste die ik heb uitgekozen is € 299,-. Kies altijd een tafel die past bij je budget, woonstijl maar ook bij hoe veranderlijk ben je. Ieder jaar een ander interier ga dan voor een goedkopere versie of kies een tafel welke voor de komende jaren een mooie basis zal zijn.

Kringloop tafels

En voor degene die net iets creatiever willen zijn; het is helemaal leuk als je een van deze tafel combineert met tafel van de kringloop welke je in de kleuren van je interieur hebt geschilderd. Zo geef je je eigen karakter aan de ronde bijzettafel.

Nog meer inspiratie voor het inrichten van je huis:

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *