De Perfecte Match: Eiken Vloeren en Industriële Woonstijl

De meeste woonstijlen zijn erg goed met elkaar te combineren. Scandinavisch en landelijk wonen passen bijvoorbeeld erg goed bij elkaar. Ook modern en kleurrijk wonen vullen elkaar goed aan. Maar wist je dat je de industriële woonstijl heel erg goed kan combineren met eiken vloeren.

Eigenlijk combineer je 2 “oudjes” met elkaar. Maar wel twee “oudjes” die bewezen hebben alle trends te doorstaan. Die ongeacht welke trend er elk jaar bij komt, zij zich heel erg goed weten aan te passen. Dat ze eigenlijk zo goed gemaakt zijn dat ze altijd met de tijd mee kunnen gaan. 

De Tijdloze Elegante Eik

De eiken vloer doet vele van ons denken aan de vloer bij opa en oma thuis, een gevoel van nostalgie, maar de eiken vloer is helemaal met zijn tijd meegegaan. Eigenlijk, al zeggen we het zelf, is de eiken vloer de mooiste vloer die er is. Hij heeft namelijk zoveel kanten en kan op veel manieren worden toegepast. Of je nu gaat voor een visgraat of de planken op de traditionele manier legt. En niet alleen in de legwijze is hij veelzijdig, ook in de uitvoering. 

Kortom, de eiken vloer is tijdloos en elegant. En is altijd toepasbaar. Of je nu woont in een appartement, een eengezinswoning of een villa. De eiken vloer kan geeft elke woning de perfecte basis. 

Het Ruwe Randje van Industrieel Design

De eiken vloer is een houten vloer die we al heel erg lang kennen, een vloer met een verleden. Net zoals de industriële look. Een look die terug te brengen is naar vroeger. Naar oude fabrieken waar grote lampen hingen en veel met staal werd gewerkt. Deze 2 elementen zien we veel terug in de industriële look.

Bij dit design hoort een roestige look, het gebruik van leer en zware materialen. Meubels die een statement maken. Het industriële design zorgt voor een ruw randje in je interieur. Het laat duidelijk zien dat jij gaat voor de stoere look. 

Perfecte Partners: Eiken en Industrieel Design

Dat stoere randje van industrieel wonen past heel erg goed bij de eiken vloer. Als je deze twee samenvoegt tot 1 interieur zullen ze elkaar versterken. Zeker als je gaat voor een eiken vloer met een oude schoolvloer look of rustiek eiken. 

De zichtbare nerven in de vloer passen erg goed bij de zwarte industriële meubelen. Bij de industriële look is het wel verstandig om de vloer in een half-om-half patroon te leggen. Dit patroon past het best bij de stoere uitstraling. 

Industriële meubels worden vaak van hard materiaal gemaakt en kunnen zwaar zijn. Het is wel van belang dat je je vloer beschermt door gebruik te maken van viltglijders. 

Sowieso is het erg belangrijk om je vloer goed te onderhouden. Maak voor de schoonmaak gebruik van middelen die geschikt zijn voor houten vloeren. Op deze manier kan je heel erg lang van je vloer genieten. En biedt hij de perfecte basis, ongeacht de woonstijl die je de komende jaren nog wilt uitproberen. Jouw eiken vloer geeft je altijd een goede basis. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *