natuurlatex

De nieuwe trend onder de matrassen; natuurlatex

Heb jij wel eens van een natuurlatex matras gehoord? Nee? Geen zorgen, hier lees je alles over dit fantastische nieuwe materiaal dat ervoor zal zorgen dat je slaapt als een roosje. In dit artikel bespreken we de duurzaamheid van natuurlatex, wat natuurlatex precies en en welke voordelen het met zich meebrengt. Lees verder!

Duurzame opties

Duurzaamheid is belangrijk in elk aspect van ons leven. Het is dus ook belangrijk om duurzame gewoontes mee de slaapkamer in te nemen. Veel matrassen zijn gemaakt van materialen die schadelijk zijn voor mens en milieu. Dat is natuurlijk niet zo’n fijn idee wetende dat je elke dag gemiddeld tussen de 6 en 8 uur op dit matras doorbrengt. Gelukkig zijn er ook genoeg duurzame opties die geen schadelijke stoffen bevatten en waarvoor je dus niet bang hoeft te zijn.

Wat is natuurlatex

Natuurlatex is een latex die wordt gemaakt van natuurlijke rubberbomen. Natuurlatex is een plantaardig en volledig natuurlijk product en daarom dus erg duurzaam. De natuurlatex matrassen bestaan volledig uit latex. Omdat dit product dus helemaal natuurlijk en volledig duurzaam is, is het ook erg geschikt om te recyclen. Wanneer je synthetische producten wilt recyclen is dit vaak lastig omdat hierbij giftige stoffen vrijkomen. Dit maakt het recyclen direct ook een stuk minder duurzaam. Bij het recyclen van natuurlijke producten komen geen giftige of chemische stoffen kijken. Natuurlatex matrassen kunnen dus ook gemakkelijk gerecycled worden. Hiermee wordt de levenscyclus van het matras telkens weer verlengt. Hoe langer de levenscyclus van het natuurlatex matras, hoe beter dit is voor de mensheid en de natuur.

Voordelen van natuurlatex matrassen

Natuurlatex matrassen worden ook wel de echte toppers onder de matrassen genoemd. Er zijn natuurlijk honderden verschillende soorten matrassen op de markt te vinden. In elk dorp of stad zit wel een beddenzaak die jou van een simpel matras kan voorzien. Maar wanneer je op een natuurlatex matras hebt geslapen wil je nooit maar dan ook nooit meer iets anders. Natuurlatex matrassen zijn enorm veerkrachtig en soepel. Dit zorgt ervoor dat de matrassen ergonomisch verantwoord zijn. Daarnaast is natuurlatex heel erg hygiënisch omdat het van nature vuil afstoot. Doordat de matrassen uitsluitend van 100% natuurlijke materialen zijn gemaakt zijn de matrassen anti allergisch. Dit is vooral erg fijn als je veel last hebt van stof. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat het matras de beweging van de partner opvangt. Dus heb jij een partner die de hele nacht ligt te rollen en draaien waardoor jij niet kan slapen? Ga dan voor een matras van natuurlatex en je zult hier geen last meer van hebben.

Foto van Isaac Martin op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *