moestuin

De moestuin

Hij is helemaal in: de moestuin. En eigenlijk ook helemaal van deze tijd want in tijden van crisis willen we bezuinigen en wat is goedkoper dan je eigen groente kweken. Maar is dat eigenlijk ook zo?

Ik kwam deze prent tegen van de makkelijke moestuin, overigens een erg leuke en inspirerende website over het starten en onderhouden van je moestuin:

moestuin rendabel?

Erg leuk om te lezen dat het dus wel degelijk je kosten bespaard als je je eigen groente verbouwt maar hoe en wat kan je nu verbouwen. Deze indeling kan je inspiratie geven. Als je aan het eind een rekje maakt kan je daar grotere (klim) planten poten.

indeling moestuin bak

Er zijn verschillende manieren om een moestuin aan te leggen. Zo kan je een mooie vierkante bak maken maar het is leuk om te werken met fruitkistjes, wijnkastjes of nog grappiger met pallets.

moestuin pallets
moestuin wijnkistjes
Bron: 101woonideeen

En wat dacht je van een moestuin op wieltjes? Makkelijk verplaatsbaar. Kan je hem zo de zon inrijden. En dat is wel ideaal.Wij hebben soms te veel zon in de tuin wat de planten echt kan verbranden. Verplaatsen van je planten kan dan zeker een optie zijn.

moestuin op wieltjes
Bron: http://lejardindejuliette.blogspot.nl/

Vind je het afschuwelijk om te bukken? Werk je liever op hoogte dan kan dat makkelijk met een moestuin. Zet een sidetable of tuintafel neer en plaats daar je bakken op. Of maak deze moestuin op werkhoogte.

moestuin op poten
Bron: Welke.nl

En ben je door dit alles nu al verslaafd aan het hebben van een eigen moestuin en wil je het meteen groots aanpakken dan heeft Marielle Dekkers een goed idee voor je. Zij heeft van hout een erg grote moestuinbak gemaakt. Daar kan je heel wat wortels, aardbeien, komkommers en tomaten in kweken.

grote moestuinbak

Bron 1e foto: Welke.nl

Kortom tijd om te gaan koken met producten vanuit eigen tuin. Start je eigen moestuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *