De module kast

Voor degene die regelmatig verhuizen omdat ze bijvoorbeeld anti kraak wonen, of studenten die op kamers wonen of gewoon voor diegene die regelmatig zijn / haar woonruimte veranderd, is er de module kast. Een kast die bestaat uit verschillende modules en die gemakkelijk te monteren en demonteren is maar ook verplaatsbaar. Ook kun je de modules geheel naar eigen wens en behoefte indelen en toevoegen. Dit betekent ook dat de hoogte en breedte geheel naar eigen wens in te vullen is. De modules zijn er in verschillende afmetingen, materialen en vormen en daar dan weer combinaties en variaties van. Deze creatieve kast met veel mogelijkheden en functies daar gaat deze maand mijn blog over.

module kast

kast

Eigen ontwerp de’ heapup closet’ door Marene van de Goor

 Zo bedacht ik voor een project bestemd voor een tijdelijke winkelinrichting deze ‘heapup closet’.

De ‘heapup closet’ is geheel naar eigen wens in te delen en bestaat uit verschillende maten modules bevestigd door houten klemmen. Verder komt er geen schroefje aan te pas dus is hij gemakkelijk uit elkaar te halen en je maakt snel een nieuwe opstelling. Ideaal dus voor tijdelijk gebruik.

Wat de module kast zo leuk maakt is dat je hem geheel naar eigen creativiteit kunt indelen en je kunt spelen met verschillende hoogtes. Laat ook wat ruimte open tussen 2 modules in en je hebt ook daar weer kastruimte. De grootte, kleur, kleurencombinaties, materialen combinaties, afmetingen, orde, drukte de keus is aan jou. En ben je na een tijdje de drukte zat dan verander je de opstelling heel gemakkelijk door de gemakkelijke bevestiging.

vakkenkast

Welke

anouk dekker kast

Anouk Dekker

Ook een veel geziene trend is het plaatsen van modules los van elkaar als een soort collage aan de wand. Hier is zelfs een systeem wand gemaakt, de modules komen uit de wand maar ook op de houten latjes kun je van alles plaatsen. De rust wordt bewaard door de systeemwand in een en dezelfde kleur te verven de modules steken er extra uit doordat het materiaal hout is.
Samen geven zij een perfecte balans aan deze wand.

Of de modules in dezelfde kleur als je wand voor meer overzicht dat kan natuurlijk ook.

kastenwand

101 woonideeen

kast zelf maken

zelfmaakideetjes.nl

Ook zien we voor de module kast verschillende variaties op het bevestigen van deze kast. Wat de uitstraling en trend van de module kast alleen maar creatiever maakt. Er worden zelfs hele systeem wanden voor bedacht om het voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken. En toch wordt de creativiteit behouden.

Modules in elkaar schuiven behoort ook tot de opties al denk ik dat daarmee op sommige plekken weinig (opberg) ruimte zal overblijven. Er ontstaat in ieder geval een opvallend lijnenspel.

vakkenkast modulair

artnouveau

houten kast

mamaisonstyle.com 

moderne vakkenkast

dornob.com

Nonchalant maar leuk, houd de modules bij elkaar met spanband alsof je net verhuisd bent. Waarschijnlijk komt de inspiratie hiervan van de  ‘chest of drawers’ kast van Droog design door ontwerper Tejo Remy. Of door middel van een poot van een schemerlamp die de modules bij elkaar houd, dit geeft tevens een dubbele functie aan de lamp en de modules. Want daarmee blijft ook de lamp stevig op zijn grondvesten staan.

Stapel de modules vanaf de grond op elkaar en ze hebben eigenlijk helemaal geen bevestiging nodig. Zorg dan wel voor de juiste balans voordat je accessoires kapot vallen.

stapelkast

101 woonideeen

module kast

deinterieurcollectie.nl

vakken nacht kastje

101 woonideeen

Er zijn vele variaties aan modules in de omloop zo verschillen ze ook  in materiaal. De meeste bekende variant is die van hout maar ook zijn er modules van metaal, karton, kunststof, die voor unieke combinaties zorgen.

Deze modules van metaal lijken te zweven en zonder ondergrond maar schijn bedriegt hier zit natuurlijk een glas of kunststof plaat tussen.

Met kartonnen dozen kun je heel gemakkelijk zelf aan de slag. Zorg wel dat je stevig karton hebt anders zakken ze al snel door. Je maakt je kartonnen module kast extra stevig door de dozen te combineren met enkele houten modules die versteviging bieden.

0432963729cd063b04a9ee4cb09e2ab6

Filip Janssens

vakjeskast

VT Wonen

Ook bij product ontwerpers is deze trend niet onopgemerkt gebleven.

Deze module kast van Erik Olovsson & Kyuhyung behoort tot de “room collection” en is naast decoratief ook functioneel. Iedere uitsnede is ontworpen om voorwerpen die je dagelijks gebruikt binnen handbereik te hebben. Daarnaast is er in de module kast ook ruimte voor decoratieve voorwerpen.

47416a0bfaa56e58f36466c550bba120

Smallspaces

b284d28216b4bd87fd5d9d0155a2bccb

Anouk Dekker

Wanneer je de rest van je interieur rustig hebt mag je soms best wat knallen met kleur. Dit vrolijkt je interieur wat op en je kunt de modules makkelijk een leuk kleurtje(s) geven mits je modules van hout zijn.

Voeg modules gemakkelijk aan je werk plek toe, want ook hierbij kun je je ruimte naar eigen zeggen indelen en de modules plaatsen naar wens. De benodigde producten voor je werk berg je hier op en je hebt een gezellige rommelhoek / werkplek waar je hopelijk geïnspireerd door raakt en die lekker werkt.

Ook aan de kids is gedacht een gehele module als bureau voor de kids en ook zij kunnen lekker aan de slag. Met kleinere modules rondom hebben is er voldoende opbergruimte.

Het verzamelkastje is terug en mag weer gezien worden.

Een module met verschillende vakken het zogeheten “verzamelkastje” waar je (de naam zegt het al ) al je verzamelingen bij elkaar tentoonstelt. Omdat het herinneringen oproept van die ene reis, je terug brengt naar het verleden of gewoon omdat het leuk staat.

Al je verzamelingen op een plek creëert rust en overzicht doordat je ze niet verspreidt door je hele interieur maar ze op een plek bij elkaar brengt.
En waardoor ze ook nog eens extra de aandacht krijgen.

83244a9b93ca00bbea6dc6cd57164f69

Bloesem

cad18c8d7594bd786a58a776503463b5

Kotipalapeli

letterkast

Elle

De module kast zien we ook wel met een dubbele functie als scheidingswand bijvoorbeeld.

Of als een trap en kast.

Heel gemakkelijk als tijdelijke scheidingswand krijg je visite dan kun je je woonruimte opdelen in een ruimte voor de kinderen en een ruimte voor volwassenen.

Een trap is dan wel niet tijdelijk of verplaatsbaar maar wel handig als je weinig  en een kleine ruimte hebt. Wanneer je trap in je woonkamer eindigt en je wilt hem uit het zicht hebben dan zorgen module kasten voor de (af)scheiding van je trap.

wandkast

VT Wonen

4655669eb89e9eddf66be7ee3e807678

Eenigwonen

3bb7f50c7a5dab1e4d63b79c73af57c3

Decordots

9f3fcf51a8ce755da16c7d44831d15db

HomeDSGN

Zoals je ziet is er met een simpele module veel mogelijk.

Eigenlijk is er niets onmogelijk bij deze kast, door zijn eenvoudige constructie raak je er nooit op uit gekeken want zodra dit wel gebeurd heb je de mogelijkheid de kast te veranderen.

Daarmee is hij ook gemakkelijk te demonteren en dus ideaal voor als je regelmatig van plek veranderd. Gezien de vele mogelijkheden waarin deze kast kan transformeren is het een ideale kast in een wereld waarin alles snel moet en gaat en waarin regelmatig veranderd wordt.

Laat je eigen creativiteit erop los en ontdek wat de module kast met jou interieur kan doen.

Ik ben benieuwd naar jou resultaat laat het me weten via mijn facebook pagina: InterieurMood www.facebook.com/interieurmood

Door: Marene van de Goor

interieurmood.blogspot.com

Meer dagelijkse Mood follow me:

www.facebook.com/interieurmood

https://instagram.com/interieurmood/

Meer wooninspiratie van Marene:

Meer tips voor het inrichten van je huis:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *