Dé manier om tot rust te komen: een schommelstoel.

De schommelstoel is al eeuwen lang een begrip in de meubelwereld. Waar de stoel precies vandaan komt is niet bekend maar er wordt wel vaker gesproken over Benjamin Franklin die als uitvinder de eerste was die een schommelstoel maakte. Dit gebeurde in het begin van de achttiende eeuw in Noord Amerika.

schommelstoel hout wit

schommelstoel wit

Schommelstoelen van vroeger

Er volgden natuurlijk vele schommelstoelen in andere vormen en maten nadat de stoel was uitgevonden. Zoals bijvoorbeeld in 1860 de schommelstoel van Michael Thonet. Een Duitser die als eerste gebogen hout gebruikte als onderdelen van een schommelstoel.

Tegenwoordig mag een schommelstoel niet meer ontbreken in je interieur. Zeker niet als je kinderen hebt. Een schommelstoel wordt namelijk als zeer prettig ervaren om bijvoorbeeld met kinderen een boekje te lezen of te voeden.

Tot rust komen in een schommelstoel

Schommelen in een schommelstoel is een manier om tot rust te komen. De beweging van het schommelen geeft een ontspannen gevoel als we het even nodig hebben na een lange dag werken.

schommelstoel rotan wit

schommelstoel hangend

Men plaatst een schommelstoel vaak in een baby- en/of kinderkamer omdat een comfortabele stoel erg fijn is als men gedurende de nacht moet voeden. Samen even tot rust komen in een schommelstoel is niet alleen fijn voor de vader of moeder maar ook voor het kind. Schommelen en bewegen vinden kinderen erg prettig en zeker als dit ook gebeurd in contact met de vader of moeder.

schommelstoel rotan grijs

schommelstoel rotan

 

Welke schommelstoel zal ik kiezen?

Schommelen kan in verschillende soorten stoelen zoals bijvoorbeeld een houten, een kunststof of rotan schommelstoel. Welk type schommelstoel je kiest is volledig afhankelijk van je eigen smaak en inrichting. Een houten schommelstoel geeft een romantische sfeer aan het interieur. Daarnaast is een rieten of rotan schommelstoel ook erg leuk voor in een kinderkamer.

Neem eens een kijkje op www.schommelstoel.nl voor meer leuke schommelstoelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *