vaasjes zelf maken

De leukste vaasjes om zelf te maken

Ik ben dol op bloemen. Elk zaterdag ga ik heerlijk naar de markt om op zoek te gaan naar een prachtige bos bloemen. Als ik dan slaag voor een mooie bos kan ik mij de hele terugweg al verheugen op de sfeer die de bloemen in mijn woonkamer gaan geven.

Voor al die bloemen heb ik verschillende soorten vaasjes. Wel allemaal gekocht, geen een is er zelfgemaakt en dat terwijl er zoveel leuke ideeen zijn om je eigen vazen te maken.

Ik heb er een aantal voor je verzameld.

1. De 1e is een halve zelfmaker die ik tegenkwam op de site van VT wonen. De mal koop je namelijk maar deze gebruik je om over een leeg flesjes heen te zetten. Er zijn ook kleinere versies van deze mallen te koop. De kleintjes zijn er leuk om op een dienblad te vullen met kleine zomerbloeiers. De mallen zijn standaard in het wit maar natuurlijk geheel naar wens te verven in een kleur die past in jouw interieur. 

2. Verzamel oude potjes en flessen en geef ze een kleurtje. Bij de action verkopen ze Gesso welke je hier erg goed voor kan gebruiken. Met witte flesjes kan je onderstaand resultaat bewerkstellingen.

witte vaasjes gesso

Bron: Acreativemint

3. Je kan ook er voor kiezen om juist niet de buitenkant maar de binnenzijde van de flesjes te verven. Deze kan je dan in zijn geheel kleuren maar voor een verrassend effect kan je er ook voor kiezen om maar de helft te doen.

vaasjes zelf maken

Bron: 101 woonideeen

vaasjes zelf maken

Bron: Fridaspeach

Nog meer leuke DIY  ideeën voor het zelfmaken van vaasjes:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.