De leukste lampen voor deze winter

Ondanks dat de klok verzet is is het nog steeds vroeg donker. De lampen mogen dus weer aan. En lampen hoeven niet saai te zijn. Tegenwoordig zijn ze echt een onderdeel van het interieur. Ze mogen gezien worden en zijn soms een kunstwerk op zich.

Tijdens de VT wonen beurs was duidelijk te zien dat de “theater” letter lamp erg in is. Hema heeft hier gelijk op ingespeeld. Bij de Hema is het gehele alfabet online te bestellen. Je kan er een op hangen maar er ook een leuk woord mee maken. En zoals in de blog van Maartje te lezen en te zien was zijn er niet alleen letters maar ook andere leuke tekens verkrijgbaar.

letterlampen hema

 

Bijzonder design

Soms is een lampje zo simpel om te zien dat dat hem juist weer erg mooi maakt. Zo is het ook met de houten lamp van Tjalle en Jesper. De lamp is uitgesneden met een laser, je krijgt hem in kleine stukjes toegezonden en zet hem zelf in elkaar.

houten lamp
Thuiswerkplek

Zoals ik al eerder schreef is de thuiswerkplek nog steeds erg populiar. Het voordeel van een thuiswerkplek is dat je deze lekker helemaal naar je eigen stijl mag stylen. Dus naast die leuke posters die je achter je computer hangt mag je ook kiezen voor een leuke bureaulamp. Ik kwam deze bureaulamp tegen op de site van V&D.

bureaulamp mintgroe

Verlichting keuken of woonkamer

En van de week kreeg ik deze lamp als persbericht toegezonden. Een super mooie industriële hanglamp:

HK Living Industriële Hanglamp Workshop maat L Mat Zwart onderscheidt zich van andere lampen. Hij is stoer, opvallend en een echte klassieker, maar dan in een nieuw jasje! De oude ontwerpen komen weer terug en daarbij hoort ook deze industriële lamp. Regelrecht uit de industriële revolutie maar dan moderner met een Mat laag. Een verkooptopper van de nieuwe HK Living collectie 2015!

industriele lamp

zwarte hanglamp

Wil je een lamp die niet alleen licht geeft maar ook iets bijzonder dan is de hanglamp Cable iets voor jou. Hij geeft namelijk een fantastisch schaduweffect op je muren.

hanglamp-cable---wit---60---zuiver[3]

Een jaar geleden kreeg ik van een relatie een hele grote vloerlamp. In eerste instantie wist ik niet zo goed waar ik deze neer wilde zetten. Maar nu ben ik er zo blij mee. Hij staat achter de bank en zorgt voor een perfect leeshoekje. Op Woonexpress kwam ik ook een leuke vloerlamp tegen. Het voordeel van dit soort lampen is de flexibiliteit. Je kan hem door de armsystemen aanpassen aan jouw interieur en de functie welke je er aan wilt geven. (moet ook eerlijk zeggen dat dit hele sfeerplaatje mij wel aanspreekt 🙂 )

0069650200__000______S001

 

Verlichting slaapkamer

Niet alleen voor de woonkamer maar ook in de slaapkamer is verlichting een belangrijk ding. Om te zien hoe je kleren staan wil je graag een beetje goed licht. Ook als je je opmaakt wil je duidelijk licht want met een zwak lichtje kan je niet zien waar je je oogschaduw smeert. Maar op andere moment wil je juist liever een romantisch zacht licht.

En als je net als ik graag leest in bed wil je het liefst een lampje dichtbij je. Ik heb het voordeel dat mijn man zelfs met het licht aan kan slapen maar een beetje kleiner licht dan de plafonnière is wel fijn als ik nog wil lezen en hij wil al gaan slapen. Dit klemlampje zou perfect op ons bed passen.

37e1dd45ab042efcb11964931390b6eb

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *