De kerstboom in huis went zo snel… zo voorkom je dat!

Maanden heb je er naar uitgekeken en nu eindelijk is het zo ver: de kerstboom staat! Maar als je heel eerlijk bent naar jezelf, ben je de boom nu alweer helemaal gewend. En hij staat er nog geen week… herkenbaar? Lees dan hieronder wat tips om de kerstsfeer in huis niet te snel gewoon te gaan vinden, zodat je er langer en intenser van kan genieten!
kerstboom

Verplaats je boom

Dit is natuurlijk gemakkelijker bij een kunstkerstboom dan bij een echte boom, maar het verplaatsen van de boom binnen je interieur voorkomt dat je eraan went. Verhuis de boom bijvoorbeeld wekelijks naar een andere hoek in de kamer. Telkens zal het voelen alsof de boom pas net in de woonkamer staat.

Stal uit tot aan kerst

Ben jij de trotse bezitter van heel veel kerstversiering? Van ballen tot slingers tot kransen? Stal jouw kerstversiering dan uit tot aan kerst, in plaats van ineens. Zo komt je huis gedurende de decembermaand steeds een beetje meer in de kerststemming… en jij dus ook!

Wissel de kleuren van je kerstversiering

Heb je zilveren of blauwe kerstballen in je boompje hangen? Dan wen je daar heel snel aan. Zeker wanneer je jaarlijks dezelfde kerstboom hebt staan. Het kan daarom helpen om jaarlijks een andere kleur kerstversiering aan te brengen in je kerstboom. Ben je een echte kerstfreak? Vervang de kleuren van jouw kerstversiering dan om de week. Het kost wat werk, maar de kerstboom lijkt wel iedere week weer nieuw! Haal bijvoorbeeld bij Kwantum wat betaalbare kerstspullen en je kan voor een paar tientjes het hele kerstseizoen blijven wisselen!

Neem volgend jaar een andere boom

Dit punt geldt vooral voor mensen met een kunstkerstboom. Zoals we hierboven al schreven, gaat je kunstkerstboom al snel wennen wanneer je ‘m hebt gezet. Als je ieder jaar dezelfde kunstkerstboom zet, zal je ook jaarlijks sneller aan de boom gewend zijn. De oplossing? Neem een andere boom! Te duur? Zet je boom dan het ene jaar op een krukje, en het andere jaar niet. Ook het wisselen van de kleuren en typen versiering zorgt ervoor dat je zolang mogelijk van de kerststemming in huis kan genieten.

Geniet van de decembermaand!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *