De invloed van het weer op je interieur

Nadat we de zon al tijden niet hebben gezien komt hij de komende dagen dan toch weer even tevoorschijn. Geniet er zeker van want over een aantal dagen zie ik dat buienradar alweer regen voorspelt.

Voor velen heeft het niet zien van de zon heel erg veel invloed op hun humeur. Ik heb er zelf ook een beetje last van. Ben wat moe en soms een beetje uit mijn doen. Ik merk ook meteen dat een klein beetje zon mij al vrolijk kan maken. 

Het weer heeft niet alleen invloed op ons als mens, ook voor je interieur kan het weer een grote invloed hebben Zo hebben wij buren en zij hebben ooit bordeaux rode gordijnen opgehangen in de slaapkamer. Deze kamer staat, als hij schijnt, volop in het zonlicht. Hierdoor zie je heel erg duidelijk de verkleuring van het gordijn. Deze zijn nu lichtroze geworden. 

Wij hebben zelf donkerblauwe gordijnen in de slaapkamer maar we hebben wel het geluk dat we screens hebben. Zodra de zon schijnt doen we deze naar beneden, wat de stof van onze gordijnen doet beschermen. 

Vochtige ruimtes

Niet alleen de zon heeft invloed op je interieur. Ook te veel regen, zoals we de afgelopen tijden hebben gehad, heeft invloed. Zo hebben wij dan altijd snel last van schimmel op de muren in de hal. Dat is gelukkig wel op te lossen met schimmelwerende verf en een beetje betere ventilatie, maar het is toch vervelend. 

Normaal hebben we hier alleen in de herfst last van maar dit jaar dus ook in de lente. En onze hal heeft nog een groter nadeel, want deze is blauw. Door deze kleur zie je dus nog sneller dat er schimmelplekken ontstaan. Daarom hebben we besloten de hal te gaan veranderen. 

Sowieso omdat blauw de ruimte kleiner maakt, maar ook omdat we nu voor eens en voor altijd van dat vochtprobleem af willen. We gaan dat doen in 2 stappen:

  • We gaan meer ventilatie toevoegen door een extra roostertje te plaatsen
  • De muren gaan we lichter maken met sigma alpha humitex sf in de Gamma kleur F044. Dit is een lichtgroene kleur die heel erg goed past bij de rest van onze benedenverdieping. 

Ook zullen we een extra vochtopnemer in de meterkast plaatsen zodat we daar in ieder geval een stuk van het opkomend vocht mee kunnen verminderen. 

Het liefst wil ik natuurlijk dat we dit pas in het najaar hoeven te gaan doen. Dat nu de zon lekker gaat schijnen en dit ervoor zorgt dat we minder vocht in de hal krijgen. Aangezien dit er voorlopig nog niet echt in zit ga ik toch maar aan de slag met onze hal. Tegen de tijd dat de zon dan weer gaat schijnen, kan ik in ieder geval in de tuin gaan zitten en van elk zonnestraaltje genieten. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *