leegte na kerst

De groene leegte na kerst opvullen

Een kerstboom is heerlijk, maar hoe vul je de leegte op die ontstaat als hij weer weg is? Simpel, met een mooie grote plant.

Nog even en de meeste van ons gaan de kerstboom weer opzetten. En misschien ben jij wel iemand die de boom al heeft staan. Die niet kan wachten en zelfs Sinterklaas met kerstboom in huis viert. Jij wilt zolang mogelijk genieten van die gezellige kerstsfeer. 

Persoonlijk vind ik een kerstboom erg leuk al heb ik wel “regels” over het plaatsen van de boom. Dat is begonnen na de geboorte van mijn dochter. Zij is 10 december jarig. Ik heb toen gelijk al gezegd dat we een duidelijke structuur gaan houden zodat zij ondanks de feestdagen toch echt kon voelen dat ze jarig was. Zo vierden we het ene weekend Sinterklaas, het weekend daarna haar verjaardag en pas het weekend daarna mag de boom worden opgezet. Zo is er in ieder geval 1 weekend in de maand waarbij er verjaardagsslingers ter gelegenheid voor haar verjaardag hangen. De rest van de maand mag dan opgaan in december vreugde. Nu zij op de middelbare zit ben ik wel bang dat deze regels dit jaar overboord gegooit gaan worden. Zij wil het liefst nu de boom al neerzetten. Ze zal nog even moeten wachten. 

Ik vind de kerstboom altijd leuk, maar altijd al snel te druk. Zeker als je overal ook sfeerhoekjes maakt kan het voor mij als redelijk hoog sensitief persoon al snel teveel worden. Meestal kan ik 2 weken genieten van de boom maar dan begint de onrust. Dan wil ik mijn huiskamer terug. Ik wil de rust terug. 

Groen opvullen

En toch, als de kerstboom dan weg is, kan het soms leeg voelen. Een kerstboom is toch een mooie natuurlijke groene aanvulling voor je interieur. Geef jezelf daarom na kerst nog een extra cadeautje, een nieuwe plant om het jaar goed mee te beginnen. Want met een mooie grote groene plant kan je de plek van je kerstboom heel erg goed opvullen. 

De opties voor deze groene plant zijn reuze. Wat dacht je van een palm? Daarmee geef je de start van het jaar gelijk een tropisch tintje. Of een pachira aquatica? Door zijn gevlochten stam heb je meteen een leuke blikvanger. 

Heb je echt de ruimte, dan kan je kiezen voor een bananenplant. Heb je juist weinig ruimte maar wil je wel een grote plant dan kan je kiezen voor een spathiphyllum lepelplant. Deze heeft een langwerpige vorm maar door zijn hoogte valt hij niet over het hoofd te zien. Deze plant heeft ook nog eens als voordeel dat hij gemakkelijk te onderhouden is. 

Bij een mooie grote plant hoort natuurlijk nog een extraatje. Ook deze planten horen in een mooie bloempot te staan. Persoonlijk ben ik erg dol op de Elho bloempotten. Deze zijn niet alleen mooi van vorm en kleur. Elho heeft ook bloempotten die gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal. Deze potten zijn dus ook nog eens erg duurzaam. Door gebruik te maken van de hoge potten geef je je grote plant nog net even dat beetje extra. 

Als je dit principe elk jaar zo zou doen, dan heb je binnen nu en 5 jaar je eigen persoonlijk groen jungle gecreëerd. Dan heb je niet eens meer ruimte voor de kerstboom :). 

Photo by Véronique Trudel on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *