De favorieten in mijn interieur

Alweer 2016, wat vliegt de tijd! Een nieuw jaar. Nu ben ik niet echt van de goede voornemens, die sneuvelen uiteindelijk toch weer, dus laat ik ze maar achterwege. Maar ik heb wel altijd zo’n frisse start gevoel aan het begin van een nieuw jaar. Dus ga ik niet voor goede voornemens maar voor plannen;)

Iets waar ik dit jaar zeker mee van start wil gaan is minder spullen verzamelen. Ik vind het heerlijk om te schuiven in huis en met accessoires een ander impuls te geven aan mijn interieur, maar ons huis heeft geen magazijn dus mag er wel een halt worden geroepen aan mijn verzamelwoede…

Dat is dus het eerste plan; de zolder opruimen en spullen uitzoeken. Ik heb het boek van Marie Kondo (opruimgoeroe uit Japan) gelezen en al is bedenken of ik echt blij en gelukkig word van iets niet helemaal mijn ding, lijkt me dat bij deze categorie van spullen toch de beste manier. Mijn zolder staat vol met spullen die ik dan voor een prikkie gekocht heb bij een low-budget winkel, 2 weken in huis hebben gestaan en vervolgens naar zolder verhuizen omdat ik er klaar mee ben. Het nieuwtje is er af. En uiteindelijk komen toch veel dezelfde spullen weer van zolder af: die met een waarde. Met een betekenis. Dat gaat dus anders, want zoveel spullen hebben we niet nodig, kunnen we niet kwijt en een beetje duurzaam leven is ook niet verkeerd!

We zijn al begonnen met opruimen, maar hebben het wel zo druk dat het langer duurt dan we dachten. Word vervolgd..

Verdere plannen voor dit jaar:

-De tuin eindelijk helemaal af.

-Een werkkamer op die opgeruimde zolder

-De vloeren in de slaapkamer wit.

Voorlopig is het dit even, dit is wat jullie in ieder geval van mij kunnen verwachten. Ik houd jullie er uiteraard van op de hoogte.

Omdat er nog veel werk te doen is zal ik nog even wat favorieten laten zien van ons huis.

Al eerder vertelde ik over mijn verslaving aan kussentjes (die moet natuurlijk ook veel minder) Deze is zeker een blijvertje! Het kussen is van sloppop yeah.

kussen

Deze lamp van Kartell was liefde op het eerste gezicht! Het was zo’n beetje het eerste wat werd opgehangen in ons nieuwe huis en ik ben er nog steeds heel blij mee!

hanglamp

Onze open haard! Ooit willen we er een kachel plaatsen voor nog meer warmte, maar voor nu vind ik het ook wel heel gezellig met zo’n hertenkop er boven!

Iets onduidelijke foto, maar het werd al schemerig. Bijna tijd om de haard aan te steken…

open haard

En als laatste: de nis. De vorige favorieten was ik nog niet zo tevreden, nu wel en dit is het resultaat.

nisje

Ik zal snel meer van onze plannen laten zien! Het begin is er..

Liefs Maartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *