De collectie van Vitra in een notendop

Vitra Meubels

Vitra produceert al sinds de jaren vijftig prachtige en unieke stoelen, tafels, lampen en woonaccessoires voor zowel particuliere woningen als kantoren en openbare ruimtes. Het assortiment van Vitra is dus enorm breed. Bij Vitra draait het om het ontwikkelen van innovatieve producten en concepten in samenwerking met fantastische designers.

Vitra Stoelen

De Eames Plastic Chairs vallen onder een van de klassiekers van het assortiment van Vitra. Deze stoel is een uniek type ontworpen door het wereldberoemde stel Charles & Ray Eames. De stoelen zijn vervaardigd uit door en door gekleurd polypropyleen waardoor de Eames Plastic Chairs een comfortabele zit bieden.

De vaste zitschaal – met of zonder arm – kan gecombineerd worden met verschillende onderstellen: een vierpootsonderstel, een houten onderstel of het welbekende ‘Eiffeltorenonderstel’. Dit resulteert in verschillende types met elk een eigen naam: DAR, DSR, DAW, DSW, DAX en DSX. De ‘D’ allereerst, staat voor dining, de ‘A’ of ‘S’ voor arm of side chair, en de laatste letter verwijst naar het onderstel. X voor het vierpootsonderstel, W voor het houten onderstel (wood) en R voor het eiffelonderstel (rod base).

Door de maar liefst 14 prachtige kleuren en de verschillende typen onderstellen zijn er oneindig veel combinaties mogelijk en kun je de stoel helemaal aan je eigen wensen laten voldoen. Hieronder zie je verschillende voorbeelden van combinatiemogelijkheden.

Wist je dat de Eames Plastic Chairs eerst gemaakt waren van glasvezel? Deze prachtige stoelen van glasvezel komen binnenkort weer terug en zijn vanaf 1 oktober in onze winkel te verkrijgen!

Andere zeer geliefde stoelen van Vitra zijn de Eames Lounge Chair, de LCW/LCM en de Panton Chair.

De Lounge Chair en de LCW/LCM zijn ook beide ontworpen door het Amerikaanse duo Charles & Ray Eames. De Panton is ontworpen door Verner Panton in de jaren 50, maar hij werd pas uitgebracht in de late jaren 60.

De Eames Lounge Chair is een onbetwist icoon in de wereld van designmeubelen. Een klassieker in hoofdletters! De loungefauteuil is het toonbeeld van comfortabel design, dat in het interieur van menig designliefhebber te vinden is.

De LCW, dat staat voor Lounge Chair Wood, is geheel vervaardigd van gevormd multiplex (essenhout) en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De LCM, dat staat voor Lounge Chair Metal, heeft een rugleuning en zitting vervaardigd uit gevormd multiplex (essenhout) en is verkrijgbaar in naturel of zwart gebeitst. Het onderstel is gemaakt van verchroomd metaal.

De Panton Classic Chair is een absoluut designicoon en een revolutionair ontwerp, want de stoel is volledig uit één stuk kunststof vervaardigd en heeft een vrij zwevende constructie. Ook deze stoel is te verkrijgen in  verschillende soorten kleuren.

Vitra salon- en bijzettafels

In de categorie salon- bijzettafels heeft Vitra ook een aantal bestsellers zoals de coffee table en de LTR bijzettafel.

De Coffee Table Salontafel van Vitra: de ontwerper Noguchi, noemde de Coffee Table zelf zijn beste ontwerp. En gezien het feit dat deze salontafel nog steeds erg geliefd is, kon hij daar wel eens gelijk in hebben.

De Vitra LTR Bijzettafel is een ontwerp van Charles & Ray Eames. De Low Table Rod base (LTR) werd in 1950 ontworpen als klein, veelzijdig bijzettafeltje. Tegen deze tijd hadden ze het werken met gelast draadstaal al goed onder de knie, wat duidelijk te zien is aan het onderstel van het compacte, charmante tafeltje.

Vitra Kasten

Vitra heeft verschillende kasten, zodat je op een stijlvolle manier je spullen kunt tonen of juist opbergen. Deze unieke Eames Storage Unit Kast is daar een voorbeeld van, ontworpen door de Amerikaanse ontwerpers Charles & Ray Eames. Het beroemde echtpaar ontwierp in 1949 een reeks opbergsystemen als een moderne en verfijnde variant van de industriële systeemkast. De praktische en simpele meubels waren goed te combineren met elke woonstijl en hadden een stijlvol uiterlijk. Het model is hetzelfde gebleven, alleen de kleuren zijn aangepast door Hella Jongerius in een modern kleurenpalet.

vitra kasten

Meer Vitra?

Interesse gekregen in de design meubels van Vitra? Neem een kijkje op MisterDesign.nl of kom langs in onze winkel in ’s-Hertogenbosch, daar adviseren we u graag en geven we graag meer informatie over deze prachtige design meubels.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *