seniorenbed

De belangrijkste voordelen van een seniorenbed

Het voornaamste verschil tussen kinderbedden en bedden voor volwassenen is het formaat. Kinderen zijn kleiner, volwassenen zijn groter. Wanneer u wat ouder wordt zijn er andere criteria die een rol spelen zoals lichamelijke klachten of zorg aan huis. Seniorenbedden zijn in verschillende modellen verkrijgbaar, van ziekenhuisbedden die voor algemeen gebruik bestemd zijn tot aan bedden op maat zoals u die via desuite.nl kunt vinden. Waarom zou u kiezen voor een maatwerk seniorenbed? Hier zijn de zes belangrijkste voordelen om voor een seniorenbed te kiezen.

1. Veilige instap

Hoewel niet alle seniorenbedden in hoogte verstelbaar zijn, hebben hoog-laag bedden zeker de voorkeur bij veel klanten. Zo kan het bed in lage stand worden geplaatst om in bed te stappen, en bij zorgverlening hoger geplaatst worden. U kunt zelf precies regelen welke hoogte bij u past. Zo kunt u bijvoorbeeld slapen in de lage positie als u bang bent uit bed te vallen, en het matras wat hoger zetten zodat u niet hoeft te bukken bij uitstappen. Dit verhoogt de veiligheid aanzienlijk en vermindert de kans op vallen.

seniorenbed in hoogte verstelbaar

2. Comfortable lighouding

Het matras van een seniorenbed kan geheel naar wens worden gebouwd. Denk aan meerdere zones die harder of zachter zijn bijvoorbeeld. Wanneer u naast een partner slaapt met andere wensen kunnen twee matrassen naast elkaar worden geplaatst. Door een matras topper te gebruiken of een vulling tussen de twee matrassen te leggen kunt u beiden heerlijk liggen zonder dat u de splitsing kunt voelen. Maak via desuite.nl een afspraak voor een proefligging, uw consultant zal u helpen om de juiste keuze te maken.

3. Meer energie en vitaliteit

Fijn liggen betekent beter slapen en een goede nachtrust. Zo heeft u de volgende dag meer energie. Hoewel acht uur slapen per etmaal wordt aanbevolen halen de meeste senioren dit niet. U ligt wellicht langer in bed, dit betekent niet dat u daadwerkelijk tot rust kunt komen. Dit komt voor een deel omdat uw huidige bed niet fijn ligt, het kan ook te maken hebben met de activiteiten die u overdag uitvoert. Als u slecht slaapt heeft u niet voldoende energie overdag zodat u minder kunt ondernemen, in de avond bent u fysiek en mentaal niet voldoende gestimuleerd om de slaap te vatten. En dit gaat als een vicieuze cirkel door. Slaap beter, presteer beter met een seniorenbed.

4. Eenvoudig schoonmaken en plaatsen

Moet de vloer gereinigd worden? Onder veel bedden is het een waar stofnest. U kunt met de stofzuiger niet onder het bed komen, zorgverleners kunnen het bed niet zomaar aan de kant schuiven. Informeer naar de seniorenbedden met wieltjes die eenvoudig te verzetten zijn. De wieltjes kunnen vergrendeld worden zodat het bed niet vanzelf een ritje maakt in de nacht. Bij een tweepersoonsbed is het mogelijk om de twee helften afzonderlijk van elkaar te verplaatsen, zo kunt u ook in kleinere slaapkamers overal bij komen.

5. Toegang voor zorgverleners

Wanneer u hulp aan huis heeft kunnen zij een hoog-laag bed in hoge positie plaatsen om de cliënt te verzorgen. Met name bij handelingen waarbij wat spierkracht vereist is mag een verpleger niet zomaar doorbuigen, dit is slecht voor de rug. Ook voor u is het een stuk prettiger als de zorgverleners overal goed bij kunnen geraken. Denk aan wassen, helpen bij aankleden of medicatie geven. Dit voordeel is niet beperkt tot professionele hulpverleners, ook mantelzorgers hebben veel baat bij seniorenbedden. Zo kunnen vertrouwde personen zonder medische achtergrond de nodige hulp verlenen.

seniorenbed verstelbaar

6. Langer zelfstandig wonen

Bovenstaande voordelen geven eigenlijk al aan dat het bij seniorenbedden vooral om een betere wijze van leven gaat. U kunt zelf meer uitvoeren, u kunt vertrouwen op een veilige omgeving en hulp aan huis is eenvoudiger te realiseren. Zo kunt u langer zelfstandig blijven wonen zonder afhankelijk te zijn van de omgeving. Er zijn mogelijkheden voor financiering van een seniorenbed via subsidiëring, daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor uitgesteld betalen als u de kosten niet direct kunt dragen.

Bekijk de mogelijkheden op de website van desuite.nl of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *