Creatieve legpatronen voor je laminaat

Laminaat is al lange tijd dé populairste vloersoort die je in veel huishoudens terugvindt. Met een goede reden ook. Het is namelijk te krijgen in alle prijsklassen, kan eenvoudig zelf gelegd worden én is gemakkelijk schoon te houden. Daardoor kan het soms ook wel een beetje saai worden. Iedereen heeft dan immers min of meer dezelfde vloer. Wil je wel profiteren van de voordelen van laminaat, maar ook net iets anders dan de meeste mensen?  Leg je laminaat dan in een patroon en maak iets bijzonders van je laminaat! Om je te inspireren, hebben we namelijk drie leuke varianten van een laminaatvloer op een rij gezet.

Visgraatpatroon

Misschien denk je bij een visgraatpatroon aan een echte houten vloer, maar ook laminaat met een visgraat is tegenwoordig te krijgen. Hoewel het leggen een stukje ingewikkelder is, zorgt visgraat laminaat voor bijzondere en klassiek uitstraling die je in veel woningen ziet. Bovendien is de vloer door zijn patroon al een schilderij op zich.

parketvloer

Blokjespatroon

Een tweede opvallende manier om je laminaat te leggen is het creëren van vierkante blokken voor een tegeleffect. Zaag je laminaatplanken door de helft, zodat de blokken niet te groot worden. Laat de legrichting van de planken binnen de blokken vervolgens om en om verspringen. Deze manier van leggen  geeft je woning een strakke en moderne uitstraling.

Laminaat met een Hongaarse punt

Laminaat met een Hongaarse punt heeft veel weg van een visgraat laminaatvloer, maar is zeker niet hetzelfde.  Bij visgraatlaminaat schuif je de planken min of meer in elkaar (als een visgraat), waar je bij laminaat met Hongaarse punt wel de punt hebt van de visgraat, maar een rechte lijn waarlangs de planken gelegd worden.

laminaat

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *