Bureaustoelen voor elk interieur

Na lang zoeken heb je eindelijk de volmaakte bureautafel gevonden die uitstekend matcht bij je interieur. En daarbij wil je graag een bureaustoel uitzoeken. Vaak kies je in deze situatie een doorsnee bureaustoel. Maar waarom lukt het niet om diezelfde nonchalante, ongedwongen sfeer te creëren die je in je favoriete office blad ziet?

Laten we voorop stellen dat het wel degelijk kan, maar dat het enorme aanbod roet in het eten gooit.

Het is vaak lastig om een bureaustoel te vinden die perfect aansluit bij het interieur van je kantoor- of werkkamer. Wij helpen je hier graag mee op weg zodat je de perfecte keuze kunt maken voor een nieuwe bureaustoel.

Wat is de interieur stijl van jouw kantoor?

Een interieur kan verschillende stijlen hebben. Bijvoorbeeld een modern interieur, een landelijk interieur, een klassiek interieur, een industriële interieur of zelfs een mix van verschillende interieur stijlen. Probeer te ontdekken wat voor een interieur stijl jouw kantoor is. Om het te specificeren, kun je er woorden aan koppelen zoals bijvoorbeeld warm, gezellig, chic, brocante, enzovoort.

Daarnaast is het belangrijk om je af te vragen “wat voor een interieur stijl vind ik mooi”? Bij wat voor een interieur stijl voel jij je goed? Door duidelijk vast te stellen wat voor interieur je werkruimte heeft, is het makkelijker om een juiste design bureaustoel te kiezen. Het is aan te raden om hier over na te denken voordat je het nieuwe meubilair gaat uitzoeken.

bureaustoel

Kies op basis van vorm

Nadat je de interieur stijl van je werkplek hebt bepaald, komt veelal het beslissende element aan de orde: de design bureaustoel. Dit kan het plaatje maken of breken. Je kunt ervoor kiezen om een design bureaustoel in de stijl van je interieur te nemen. Bijvoorbeeld de Capital met hoge rug bureaustoel in een modern licht interieur met strakke lijnen.

Je kunt er ook voor kiezen om van de bureaustoel een echte aandachtstrekker te maken. Lijkt dit je wat? Zoek dan een stijl die precies het tegenovergestelde is van je reeds bepaalde interieur stijl. Bijvoorbeeld de Bold Softpad met hoge rug bureaustoel in het rood, als je weinig kleur in je interieur hebt. Weer eens wat anders!

Kies op basis van materiaal

Wanneer je een verwelkomend en warm interieur hebt, kan een lederen stoel met een metalen onderstel grauw en koud overkomen. In een modern en strak interieur zal zo’n design bureaustoel wel goed tot zijn recht komen. Denk dus goed na over de keuze van het materiaal. Voor enkele tips kun je het blog van Bureaustoelexpert.nl eens bekijken.

bureaustoel

Kies op basis van kleur

Vervolgens bepaald de kleur van de bureaustoel de sfeer. Je kunt twee kanten op gaan: weinig contrast of veel contrast. Stel dat de kleur grijs de overhand heeft in je interieur. Dan kun je kiezen om een bureaustoel aan te schaffen in dezelfde kleurstelling of met een zwarte kleurstelling (bijvoorbeeld). Dit zorgt niet voor een enorm contrast. Als je juist contrast wilt creëren tussen je interieur en de bureaustoel, dan moet de kleur van de bureaustoel sterk laten afwijken van de kleurstelling van het interieur. Denk bijvoorbeeld aan wit of een felle kleur.

De doorslaggevende factor

Nadat je de voorgaande stappen hebt doorlopen, wordt het tijd om je keuze te maken. Maak een top 5 van de design bureaustoelen die voldoen aan jouw interieur eisen. Valt de bureaustoel binnen je budget? Is de afwerking op niveau? Hecht je waarde aan de huidige trends? Deze vragen zullen je uiteindelijk helpen om een eindbesluit te nemen om de juiste design bureaustoel te kopen.

Neem ook eens een kijkje op www.bureaustoelexpert.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *