buitenverlichting

Buitenverlichting

De dagen worden korter. Het begint al steeds sneller donker te worden en dan moet de wintertijd nog ingaan. Dan zullen er helemaal dagen zijn dat je in het donker de deur uit gaat en in het donker weer thuis komt. Het is dus verstandig om te zorgen voor goede buitenverlichting.

Pad verlichten

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te zorgen dat je goed bij je voor – of achterdeur kunt komen. Zorg voor een licht wat aangaat om je pad te verlichten of zorg voor standaard verlichting naast je pad. Werk met inbouw verlichting naar je tuinpad voor een sfeervol effect.

Heb je geen zin om een draad (zorg wel dat je werkt met draden die gemaakt zijn voor buiten) in je tuin te leggen om deze verlichting naast je tuin aan te leggen dan kan je kiezen voor solarlampen.

Voordeur verlichting

Het is altijd fijn om een lamp te hebben bij de voordeur. Zo kan je makkelijk je sleutel in het slot steken en zie je ook wie er voor je deur staat. Er is een ruim aanbod aan lampen voor bij de deur. Kies er wel een die past bij de stijl van je woning.

Sfeerverlichting

Als je een mooie tuin heb hoef je niet alleen overdag van te genieten. Plaats een paar spots onder de grote planten en hang mooie buitenverlichting op aan de tuinmuren. Zo creer je ook ’s avonds een sfeervolle tuin. Daarbij zorg je met verschillende lichtpunt in je tuin voor een ruimtelijk effect.

Buitenverlichting uit veiligheid

Naast sfeer en gemak kan buitenverlichting ook zorgen voor veiligheid. Plaats een of twee lampen in je tuin met een bewegingssensor. Op deze manier wordt je tuin meteen verlicht als je er zelf in komt maar ook als er ongenodigde gasten langs komen. Inbrekers houden niet van licht.

Nog een kleine algemene tip: kijk goed waar je licht heen schijnt. Zorg dat het niet in je gezicht schijnt maar houd ook rekening met de buren. Zorg dat je buren of de omgeving geen last heeft van jouw licht.

Bron 1e foto: Lichtkunde

buitenverlichting

Bron: Klaassebos

verlichting tuinpad

Bron: Buitenlampgigant

tuinverlichting muur

Bron: Gardensbytt

tuinverlichting

Bron: I Love my interior

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *