Budget wonen: Budgetvriendelijke (DIY) toepassingen voor je huis

Budgetvriendelijke (DIY) toepassingen voor je huis

De vaste lezers van mijn column op deze website en mijn blog http://blomkjeenwenje.blogspot.com  weten inmiddels dat ik het liefst budgetvriendelijke oplossingen probeer te verzinnen voor het inrichten van onze woning. Ik probeer hier dan ook altijd een DIY / zelfmaakidee te laten zien wat leuk voor je huis én portemonnee is. Naast het speuren naar leuke ‘koopjes’ op bijvoorbeeld een rommelmarkt, bezoek ik ook graag kringloopwinkels. Een kleine aanpassing aan iets wat je in eerste instantie totaal niet aanspreekt, kan zomaar een blikvanger voor je huis worden. Dat én de inspiratie die ik opdoe op diverse blogs en natuurlijk Pinterest en sinds kort Welke.nl zorgen er voor dat ons huis echt als thuis voelt.

Voor deze column leek het me leuk om jullie mee te nemen in een aantal budgetvriendelijke oplossingen die ik in onze eigen woning heb toegepast.

Wij wonen niet supergroot, daarom moeten we slim met onze ruimte om gaan.

De lampen die in onze woonkamer staan, heb ik zelf allemaal gerestyled. Eiken lampen van de kringloop heb ik voorzien van een laag muurverf en een rieten kap. Rieten kappen kun je ook tweedehands vinden op Marktplaats of Speurders en is het nét niet helemaal jou kleur, dan kun je er voor kiezen deze van een kleurtje te voorzien en eventueel te sjabloneren.

De kapstok komt ook van de kringloop en is voorzien van een laag muurverf. De haken die er op zitten heb ik er met het verven afgehaald en deze heb ik met een spuitbus verf van de Action zwart gespoten.

Sinds augustus hebben we een zoontje. De box die we in huis hebben, heeft geen lade. We hebben twee oude veilingkistjes van een laag whitewash voorzien en de ‘uitsteeksels’ er af gehaald. Op deze manier hebben we opslagruimte onder de box gecreëerd. Ook in de bijkeuken staan op de kast twee van deze veilingkistjes, hierin staan de schoonmaakspullen.

In de keuken geen ruimte meer voor de keukenrol? Als je bent voorzien van haakjes in de keuken, heb je alleen een stevig touw nodig. Ik maakte aan de uiteinden van het touw lussen en heb de keukenrol hiertussen gehangen.

Bloemen zet ik, behalve in een vaas, in servies, (wijn) glazen of oude koffiemelkflesjes, een paar bij elkaar staat altijd gezellig! Wijnglazen gebruik ik ook als stolpen/ waxinelichthouders. In deze post van augustus 2012 staat beschreven hoe: http://blomkjeenwenje.blogspot.nl/2012_08_01_archive.html

Ben je nog op zoek naar een leuk paasidee? Misschien vindt je het leuk om paaseieren te maken in een vintagelook, het zelfmaakidee hiervoor kun je vinden in deze post op mijn blog: http://blomkjeenwenje.blogspot.nl/2013/03/paaseieren.html

Volgende maand het tweede deel over, in ons huis toegepaste, budgetvriendelijke DIY/ zelfmaakideeën. Dan onder andere raamdecoratie en meer woonaccessoires.

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *