bloomon tulp

bloomon lanceert eigen tulp

Online bloemenservice bloomon laat zien dat ze meer doen dan bijzondere bloemen bezorgen. Samen met de kwekers van Remarkable Tulips is vandaag de Tulipa Rebel Yellow geïntroduceerd: de eerste echte bloomon tulp. Deze gloednieuwe geel gefranjerde soort komt vers uit de Noordoostpolder en staat klaar om de wereld te veroveren.
Hollands glorie, geel, met een rebels randje: de eerste echte bloomon tulp is geboren. De Rebel Yellow is vandaag feestelijk gedoopt in het Amsterdamse Hoxton Hotel. Daar werd gevierd dat er weer een stap is gemaakt in de ontwikkeling van bloomon, dit keer in nauwe samenwerking met kwekerscollectief Remarkable Tulips. “Die samenwerking is voor ons heel belangrijk,” zegt Patrick Hurenkamp, een van de drie oprichters van bloomon. “We zijn altijd met onze kwekers en stylisten op zoek naar verrassende bloemen. Dat we nu voor het eerst samen een nieuwe soort op de markt brengen, maakt het extra spannend. Hiermee laten we de wereld meteen zien dat we meer doen dan high end seizoensbloemen bezorgen.”
Vers van het land
De Rebel Yellow is een vroegbloeier, met een grote bloem die helemaal opengaat. Dan zie je goed dat de bloemblaadjes van onder tot boven gefranjerd zijn. “De sterke steel groeit nog flink door in een vaas en krijgt dan van die mooie kronkels,” zegt stylist Anton van Duijn. “Dat geeft hem precies dat rebelse dat zo bij bloomon past.” Kweker Peter Leijten benadrukt het bijzondere karakter van de nieuwe soort, die hij zelf gewoon ‘de bloomon tulp’ noemt. “Je zult deze tulp niet snel in de supermarkt vinden, daar is hij te groot en apart voor.” De eerste Rebel Yellows komen van zijn land in Ens, in de buurt van Emmeloord. Daar zijn ze net geplukt voor de trouwe fans, waarvan een deel de zachtgele nieuwkomer morgen al in hun bos vindt. Dat is het principe van bloomon: de bloemen komen recht van het land, zonder omwegen via de veiling of bloemist, waardoor ze vers aan de deur worden bezorgd.

Dutch Design
Met de nieuwe tulp zet bloomon niet alleen een ongekende kant van zichzelf op de kaart; de lancering promoot ook Nederland als bloemenland. Het jonge bedrijf heeft een groeiende groep klanten in Engeland, Duitsland, Denemarken en België. Ook daar zullen ze binnenkort kennismaken met de Rebel Yellow. Hurenkamp: “Nu de beroemde Nederlandse bollenvelden op hun mooist zijn, geven we met deze tulp ook over de grens een mooi visitekaartje af – Dutch Design uit de polder. De eerste partij die net is geplukt is relatief klein, maar volgend jaar zul je ze al vaker zien.”
Over bloomon
bloomon bezorgt bijzondere seizoensbloemen rechtstreeks van de kweker aan huis. De klant kiest zelf de grootte van de bos, en ook wanneer en hoe vaak hij die wil ontvangen. De service wijzigen, pauzeren of opzeggen kan altijd. bloomon’s stylisten ontwerpen iedere week een nieuwe bos in eigen stijl, die een verrassing blijft tot de bel gaat. Omdat de bloemen direct van de kweker komen, zijn ze verser bij aankomst en blijven dus langer mooi. bloomon werd eind 2014 opgericht door Patrick Hurenkamp, Bart Troost en Koen Thijssen. Hun missie: happiness verspreiden met bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *