aziatisch wonen

Aziatisch huis in the making

Aziatisch huis in the making

Het verre oosten lijkt steeds populairder te worden. Behalve China maken ook Thailand en Vietnam hun opmars. Ben je er deze zomer heen geweest en wil je nu ook zelf echt een Aziatisch huis? Lees dan snel verder voor dé tips en tricks om dat voor elkaar te krijgen!

Eetkamer

Of je nou een aparte eetkamer hebt of dat hij in de buurt van je keuken staat, een Aziatische eetruimte is heel anders dan een Westerse. Bij veel Aziatische landen zitten ze namelijk op kleedjes, kussentjes of hele lage stoeltjes op de grond en eten ze vanaf een lage tafel. Natuurlijk doen ze dat met stokjes. Zie je het echt niet zitten om dat voor de rest van je leven te doen? Dan kun je natuurlijk nog steeds naar een tafel kijken. Zoek dan vooral naar een van heel donker hout met crèmige, gele of rode stoelbekleding. Dat zijn vooral de kleuren die daar gebruikt worden. Kleed het verder aan met kaarsjes, Taiwanese bloemen en servies met heel veel kleine schaaltjes.

Slaapkamer

Ook in de slaapkamer gebruikt men veel donkere kleuren. Een hemelbed en open haard kunnen echt niet ontbreken! Indien het je ’s nachts niet wakker houdt, staat een kleine waterval heel luxe.

Veelvoorkomend zijn de typische Chinese kamerschermen om ruimtes af te sluiten. Die kun je heel leuk gebruiken om een kast van te maken. Zet er wieltjes onder en maak er schuifdeuren van en het lijkt alsof je even weer in het verre oosten bent! Sluit een Samsung tablet aan op je speakers, uiteraard met bijpassende Samsung Galaxy Tab 3 10.1 hoes of Samsung Galaxy Tab 4 8.0 hoes om Aziatische muziek af te spelen, hang in plaats van gordijnen houten luxaflex op, zet een bonsaiboom neer en de kamer is gereed voor een heerlijke nachtrust!

Woonkamer

Als laatste de woonkamer. Belangrijk daarbij is vooral minimalisme. Een lage salontafel in het midden met twee strakke kaarsjes, een paar kussens of poefen eromheen en stoffen decoratiestenen zijn al voldoende. De Chinese schermen kunnen hier ook weer goed geplaatst worden. Indien mogelijk kun je ze ook vervangen voor de deur naar andere ruimten. Dat maakt het helemaal af! Kleden van één zachte kleur kun je over de hele vloer neerleggen. Zorg dat je elektrische apparatuur zoals telefoons, tablets, e-readers en afstandsbedieningen niet te veel laat opvallen. Berg je afstandsbediening op en voorzie je nieuwe tablet van een iPad Mini case of iPad Air hoes, hangt er van af welk toestel je in je bezit hebt. Zo past alles optimaal bij je interieur en is je woonkamer compleet!

Bron foto: Revistayou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *