Harpers bazaar

Harpers bazaar

Appartement te koop? Gebruik je balkon als visitekaartje.

Zoals een tuin het visitekaartje is van je huis zo is het balkon dat van jouw appartement. Op dit moment zou je niet zeggen dat het voorjaar is in Nederland (hoewel :-). Als het goed is gaat de temperatuur de komende dagen weer oplopen en laat de zon zich weer vaker en langer zien. Met dit gegeven in het vooruitzicht is het wellicht een goed plan om je balkon eens kritisch onder de loep te nemen. Je maakt het niet alleen voor jezelf gezellig maar laat tevens aan de potentiële koper zien hoe leuk het is om tijdens de mooie dagen van het balkon en uitzicht te genieten.

lizmaieblog com balkon
lizmaieblog com


Persoonlijk houd ik van bakken vol met bloemen, hangplanten, gezellige zitjes, bankjes met lekker veel kussens, kaarsen noem maar op.
Er zit alleen wel een nadeel aan, het balkon toont wel erg krap en benauwend.
Bovendien loop je het risico dat, wat wij misschien geweldig vinden wellicht de potentiële koper afschrikt. Bekijk je ideeën eens door de ogen van een ander. Die ziet alleen maar plantenbakken, heel veel kleuren en vooral veel prullaria en wordt daar op zijn zachtst gezegd helemaal niet vrolijk van. Dus dat moet anders. Het gaat er immers niet om wat jij en ik mooi vinden maar wat de koper aantrekkelijk vindt.
De kijker wil iets van luxe terugzien, hoe je na een lange werkdag even heerlijk kunt ontspannen. Die wil gezelligheid in het weekend, op een zonnige zondagochtend lekker buiten ontbijten, s ‘avonds een glas wijn drinken, relaxt muziekje erbij. Draaf ik nu door? Nee want dat is het eerste beeld dat afvalt zodra de koper foto’s van een vol of erger, een verwaarloosd balkon ziet op Funda.

decoratienyoursmallspace com
decoratienyoursmallspace com

Kostbare klus?
Welnee, het gaat om het plaatje en om die in te vullen hoef je echt geen bakken met geld uit te geven.
Planten en kussens zijn echte sfeermakers maar beperk het tot één hoofdkleur, laat het looppad vrij en kies voor een bankje of twee niet al te grote stoelen en een smal tafeltje. Kaarsen of windlichten werken altijd, maar hou je in en kies een kleur die matcht en niet overheerst.
Heb jij een zogeheten loggia, hang dan geen hangplanten aan het plafond. Je wilt liever niet dat iemand zijn hoofd stoot, bovendien onderbreken deze de zogeheten zichtlijnen.
Beter is het om bijvoorbeeld een klimrek of trapje tegen de muur te plaatsten, kun je daar leuke klim- en hangplanten tegenaan zetten. Ik heb voor jou een heleboel ideeën verzamelt op mijn pinterestpagina die je zou kunnen gebruiken, onder andere het gebruik van pallets.

Veel plezier en straks lekker van de zon genieten op je mooie balkon!

Carin van Amerongen
Vastgoedstyliste en Woningfotograaf.
http://www.tudorstyle.nl/

PS: Zie je door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer? Aarzel niet en neem contact met mij op. Samen komen we hier wel uit.

The Kitchen
The Kitchen
strandviksvillian blogspot com
strandviksvillian blogspot com
repostudio org
repostudio org
remppahaikara blogspot ca
remppahaikara blogspot ca
Just Imagine
Just Imagine
Country living
Country living
Apartment Therapy
Apartment Therapy

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *